IMA PROSTORA DA BUDEMO JOŠ BOLJI: Trener lidera ne dozvoljava opuštanje - nakon jedne decenije klub je na putu povratka na mesto koje mu pripada!


IZVOR: Vladimir Vorih - 08.04.2023 | 13:03


Klub je na dobrom putu da se vrati na pozicije koje mu po svim parametrima pripadaju.

Foto: FK PKB Padinska skela
IMA PROSTORA DA BUDEMO JOŠ BOLJI: Trener lidera ne dozvoljava opuštanje - nakon jedne decenije klub je na putu povratka na mesto koje mu pripada!

Pritekla je puna decenika od kako je ekipa PKB-a iz Padinske Skele bila deo brogradske grupe srpskoligaškog karavana. Te 2012/13 sezone, popularne "mlekadžije" su u poslednje dve prvenstvene runde remizirali protiv Dorćola (1:1) i poraženi u duelu sa Sremom iz Jakova (2:4) što je prouzrokovalo selidbu u niži rang takmičenja.

 

Nakon punih deset godina ekipa se nalazi na pragu povratka u treći stepen srpskog klupskog fudbala. Nakon 19 odigranih mečeva u okviru Beogradske zone, PKB zauzima lidersku poziciju sa četiri boda više u odnosu na GSP Polet Dorćol i osam u odnosu na Šušnjar, što daje za pravo svima u Padinskoj Skeli da se nadaju, da već od predstojeće jeseni klub može da se vrati u takmičenje za koje svakako imaju kvalitet.

Prethodnog vikenda savladana je ekipa Boleča rezultatom 3:1, a tim povodom je trener Bojan Stojanović je u intervjuu za "Sportski žurnal", analizirao i taj meč, ali i do sada učinjeno u prolećnom delu sezone:

- Igrali smo sa ekipom koja se bori za osptanak, takve utakmice su najteže i za trenera jer mora psihički da spremi fudbalere. Dobro je išlo, stvorili smo veliki broj šansi, ali mali pad koštao nas je penala za 2:1. Do kraja smo, ipak, rešili meč u našu korist. Maksimalni smo ovog proleća, uz gol razliku 8:2, tako da sam zadovoljan.

 

 

Šef stručnog štaba "mlekadžija" jednom stavkom ipak nije najzadovoljniji:

- Na svakoj utakmici ulazimo i brojne prilike, ali mnogo i promašujemo. Ima prostora da budemo još bolji. Uticaja ima i činjenica da je do 50 odsto ekipe novo. Očekujem da na najvišem nivou budemo sredinom sezone.

U nastavak sezone ekipa ulazi nešto rasterećenija?

- Imamo četiri boda prednosti u odnosu na Dorćolce, osam više od Šušnjara, a 13 od OFK Žarkova. Moramo da nastavimo u istom ritmu, čekalju nas teške utakmice, vanredna kola i polufinale Kupa FS Beograda sa BASK TEK-om. Biće naporno, pogotovo od sedmog prolećnog kola kada raspored postaje nezgodan. Redom ćemo se sastati sa sve tri ekipe koje nas prate i Barajevom, a tri od te četiri utakmice igraćemo kao gosti. To bi mogli da budu i prelomni momenti. Ako taj deo prvenstva iznesemo kako treba, očekujem da i definitivno slavimo.

Foto: FK PKB Padinska skela

I u Zuce odlaze po tri boda

 

Predstoji duel protiv Zuca 2019:

- Moramo da se fokusiramo na Zuce 2019. Rival nije krenuo kako treba, ali ima Ivanovića, Prša, Savića,... Takav tri bi svaki trener poželeo. Iako smo rasterećeni, u meč ulazimo oprezno sa jasnim ciljem kao i do sada, da pobedimo - zaključio je Bojan Stojanović

 

 

 

BONUS VIDEO: