KIKS CRVENO-BELIH KRAJ STUDENJAKA: Situacija na tabeli je sve komplikovanija! (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 28.03.2023 | 12:05


Situacija se komplikuje...

Foto: youtube.com/printscreen
KIKS CRVENO-BELIH KRAJ STUDENJAKA: Situacija na tabeli je sve komplikovanija! (VIDEO)

Fudbaleri Jedinstva sa Uba u nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije ušli su sa jasnim ciljem da obezbede plasman u plej-of fazu takmičenja čime bi definitivno rešili pitanje opstanka u drugom stepenu srpskog fudbalskog takmičenja, a možda čak došli i u priliku da eventualnim plasmanom u baraž, stignu i do pozicije da se bore za srpsku fudbalsku elitu.

 

U tom cilju klub je na startu prolećnog dela sezone, u prva četiri susreta zabeležio tri trijumfa čime su fudbaleri sa stadiona "Dragan Džajić" stigli nadomak ostvarenja zacrtanog. Međutim, od polovine meseca marta, "kola su krenula nizbrdo" i klub je tokom poslednja tri susreta zabeležio jedan remi i dva poraza čime se našao na samo tri boda od "zone ispadanja".

Crveno-beli su u susretu 26. runde prvoligaškog karavana gostovali na Novom Beogradu, gde su se na stadionu "kraj Studenjaka" sastali sa ekipom Radničkog.

Od samog starta meča domaćin kreće ofanzivno s obzirom da je "majstorima" svaki duel kvalifikacioni. U takvoj konstalaciji snaga domaćin je u uvodnim trenucima meča imao i nekolicinu izglednih prilika, a do promene rezultata došlo je u 17. minutu. Brežančnić je izveo skraćeni korner, Đokić loptu prosledio na drugu stativu gde je Slavko Lukić iz neposredne blizine zatresao mrežu Ubljana.

Do odlasak na odmor "majstori" su mogli i da uvećaju prednost, ali promene rezultata nije bilo.

U nastavak susreta Jedinstvo kreće znatno angažovanije, ali u jeku ofanzive gostiju, domaćin stiže i do drugog pogotka. Igrao se 52, minut kada je Gordić oprobao udarac, loptu je kratko odbio golman Jovanović, a Stefan Andrić je smestio u mrežu postavivši konačan rezultat susreta.

 

 

- Prva liga Srbije, 26. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - Jedinstvo (Ub) 2:0 (1:0)

Stadion: FK Radnički kraj Studenjaka

Gledalaca: 200

Sudija: Marko Gnjtović

Strelci: S.Lukić u 17. i S. Andrić u 52. minutu za Radnički

Žuti kartoni: S.Lukić, Marjanović, Nedeljković (Radnički); Bogdanović (Jedinstvo)

Radnički (Novi Beograd): Lazarević, Ilić, S. Lukić, Matejević, Marjanović (Obradović), Andrić, Đokić (Pešić), Brežančić, Gordić, Kojić, Đorđević (Nedeljković).

Jedinstvo (Ub): Jovanović, Bogdanović, Avrić (Stevančević), Milanović (Pavlović), Doderović, Milićević (Radojičić), Denić, Andrić, Miladinović, Rajović, Adamović (Riznić).

Ovom pobedom ekipa novobeogradskog Radničkog je stigla do važnih bodova u borbi za opstanak, a s obzirom da bodovna razlika između sedmoplasirane užičke GFK Slobode i trinaestoplasiranih "majstora" iznosi svega četiri boda, ekipa sa stadiona "kraj Studenjaka" može se nadati da će u predstojeća četiri meča izboriti i plasman u plej-of fazu.

Radničkog narednog vikenda očekuje gostovanje na "Marakani" gde će se sastati sa ekipom RFK Grafičara, dok će Jedinstvo na Ubu odmeriti snagu sa ekipom Inđije Toyo Tires.

 

 

 

BONUS VIDEO: