GRADSKOLIGAŠ UMALO IZBACIO EKIPU IZ OKRUŽNOG RANGA: Stanisavljević održao Čekmin u igri, penal serija na kraju odlučila pobednika!


IZVOR: Milan Đorđević - 23.03.2023 | 12:55


Ekipa Derbija je do pet minuta pred kraj susreta imala rezultat koji ih je vodio dalje..

Foto: Privatna arhiva
GRADSKOLIGAŠ UMALO IZBACIO EKIPU IZ OKRUŽNOG RANGA: Stanisavljević održao Čekmin u igri, penal serija na kraju odlučila pobednika!

Juče su na programu bili mečevi osmine finala kupa Jablaničkog okruga, jedan od zanimljivih susreta igran je između ekipa Derbi 2016 (Vlase) i Čekmina.

Domaćin susreta, ekipa Derbija je član Gradske lige Leskovac i trenutno drže treću poziciju na tabeli sa zaostatkom u odnosu na lidera od šest bodova, drugoplasirani Atletiko im beži samo tri.

Ekipa Čekmina je član dva ranga jačeg takmičenja, Jablaničke okružne lige i oni takođe drže trenutno treću poziciju, lider je na prednosti od sedam bodova, a drugoplasirani sastav Jedinstva na četiri.

Odlična utakmica viđena je u Vlasu, jako borbena sa dosta duela, ali i ofanzivnom igrom koja je rezultirala sa četiri gola.

Gostujući tim je pred kraj prvog poluvremena preko Jovice Mitića poveo sa 1:0, i to je ujedno bio i rezultat za vreme desetominutne pauze.

Na startu drugog dela, u redovima domaćeg tima ulaze dva igrača sa klupe, a pred sam odlazak na pauzu izvršena je još jedna izmena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Republika Sport (@nizelige5)

 

Dosta svežiji domaći igrači su krenuli sa nešto ofanzivnijom igrom što je rezultiralo loptom u mreži golmana Dimitrijevića.

Igrao se 57. minut kada je Milan Stanković doneo izjednačenje svom timu, 1:1.

Sve do poslednjih 10 minuta susreta mreže su mirovale na obe strane, a onda su viđena dva gola u razmaku od pet minuta.

Prvo je domaćin preko Aleksandra Gligorijevića došao do potpunog preokreta sa bele tačke u 80. minutu.

Pet minuta kasnije Slaviša Stanisavljević je savladao golmana Stankovića za konačnih 2:2, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca kako bi se odlučio putnik u dalji tok takmičenja.

Borbu za trofej u kupu nastavlja ekipa Čekmina posle boljeg izvođenja penala, posle regularnog dela, gostujući tim je rezultatom 4:3 slavio u penal seriji i tako je osigurao prolazak u četvrtfinale kupa.

Derbi 2016 - Čekmin 2:2 (PEN 3:4) (0:1)

Derbi: S. Stanković, Veličković (od 46' M. Stamenković), Gligorijević, Jovanović, Ilić, Pavlović, Stojanović, Jović, Pešić (od 46' Kostić), M. Stanković, L. Stamenković (od 38' Vasić)

Čekmin: Dimitrijević, Stojiljković, Stanisavljević, Vujić, Ilić, Mitić, S. Kostić, Stojilković, M. Kostić, Tasić

Već za tri dana oba tima očekuju mečevi u ligi, Derbi gostuje ekipi Marjan MB, dok sastav Čekmina igra u Mrštanu sa Moravcem Orion.

BONUS VIDEO: