OŽIVELO I NA STADIONU "ŽOZE MURINJO": Radnik započeo sa pripremama!


IZVOR: Republika - 08.02.2023 | 13:56


Jedino je zagarantovana velika neizvesnost koju će doneti nastavak šampionata.

Foto: FK Radnik Ub
OŽIVELO I NA STADIONU "ŽOZE MURINJO": Radnik započeo sa pripremama!

Jesenji prvaci Kolubarske okružne lige, fudbaleri Radnika sa Uba počeli su sa pripremama za prolećni deo prvenstva. Na stadionu ,,Žoze Murinjo'' okupilo se dvadesetak fudbalera koji će u narednih mesec i po dana, raditi pod budnim okom Miroslava Bilića i Aleksandra Aćimovića, dok ih sredinom marta očekuje nastavak prvenstva.

 

- Jesenji deo završili smo na prvom mestu, sa dva poraza i dve nerešene utakmice. S obzirom da su okosnicu tima činili igrači koji su i pre godinu dana bili u timu i da nije bilo mnogo pojačanja, smatram da smo napravili veliki uspeh. Svaku utakmicu igramo da pobedimo, bez ikakvog pritiska i ukoliko se bude ukazala prilika da budemo prvi i uđemo u viši rang takmičenja, naravno da ćemo je iskoristiti. Biće teško, jer momci iz naše ekipe nisu plaćeni, pa na treninge i utakmice dolaze iz čiste ljubavi prema sportu i klubu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim navijačima, koji su nas u jesenjem delu gledali u velikom broju i želeo bih da ih pozovem da nastave da nas prate, kako na "Školarcu" tako i u gostima - rekao je prvi trener Radnika Miroslav Bilić.

Očekivano, Radnik će u drugi deo sezone ući pojačan: 

- Na poziciji desnog beka i centralnog defanzivca došao je Dejan Mladenović, u veznom redu ćemo biti jači za Miroslava Jovića i Željka Savića, dok je konkurenciju na gol liniji pojačao mladi golman Milosavljević - dodao je Bilić

Foto: FK Radnik Ub

Jesenji prvaci Kolubarske okružne lige

 

Prvi golman Radnika i jedan od glavnih aduta u pohodu na viši rang, Zonu Kolubarsko-mačvansku, Luka Ječmenica zadovoljan je učinjenim u prvom delu sezone i uslovima za treniranje:

- Mislim da smo ostvarili dobre rezultate, imali smo veliki broj treninga i to je moralo da se odrazi i na samoj tabeli Okružne lige. Bilo je par utakmica u kojima nismo bili na zavidnom nivou, ali većinu njih nismo odigrali u kompletnom sastavu, što zbog povreda, što zbog poslovnih obaveza. Naši uslovi za trening su fantastični, imamo teren sa reflektorima, pa samim tim možemo da treniramo i u večernjim uslovima. Svlačionice su renovirane, a dobili smo i novu opremu, pa mogu da kažem da se osećamo kao da smo igrači u nekom višem rangu. Na nama je samo da treniramo, i da damo sve od sebe da ostanemo na prvom mestu i izborimo ulazak u viši rang - zaključio je Ječmenica. 

Treba napomenuti da je klub informisao javnost da će tokom zimskih priprema odigrati i šest kontrolnih mečeva u kojima će se sastati sa ekipama Gunjevca, Zadrugara, Moštanicom, lajkovačkim Železničarom, Crvenom Jabukom i Sovljakom.

 

 

 

BONUS VIDEO: