GOLEADA: Publika je mogla da uživa - crno-beli bolji od Crvene zvezde!


IZVOR: Republika - 04.02.2023 | 21:23


Ni loši vremenski uslovi nisu pokvarili sjajnu fudbalsku predstavu u Kovilju.

Foto: FK Šajkaš 1908 Kovilj
GOLEADA: Publika je mogla da uživa - crno-beli bolji od Crvene zvezde!

Fudbaleri Šajkaša 1908 iz Kovilja uveliko se pripremaju za nastavak sezonu tokom koje će pokušati da očuvaju status člana Vojvođanske lige Jug.

 

Tokom prethodne jeseni crno-beli su ostvarili su skor od tri pobede i 12 poraza što je bilo dovoljno samo za pretposlednju poziciju na tabeli i svi u Kovilju su svesni da samo paklenim raom mogu ostvariti primarni ovosezonski cilj.

Nakon teških treninga na red je došlo i odigravanje pripremnih susreta, a prvi rival bila je ekipa novosadske Crvene zvezde koja se takmiči u prvom stepenu novosadskog fudbala. I pored teških vremenskih uslova koji nisu pogodovali odigravanju fudbalske utakmice, obe ekipe su pružile zavidnu partiju. Na kraju, prema očekivanju, ekipa Šajkaša 1908 je ostvarila trijumf rezultatom 3:2. 

Foto: FK Šajkaš 1908 Kovilj

Pobeda je ostvarena u prvom kontrolnom susretu

 

U strelce za domaću ekipu upisali su se Ranko Moravac, Dragoljub Karaš i Lazar Veselinović, dok su golove za novosadsku Crvenu zvezdu postigli Stanković i Nikolas.

Već u nedelju 5. februara fudbalere iz Kovilja očekuje susret sa Vojvodinom iz Perleza, a zatim slede mećevi protiv Jugovića iz Kaća (11. februar) i beočinskog Cementa (18. februar). Generalna proba pred nastavak šampionata, zakazana je za 25. februar protiv nekadašnjeg superligaša, ekipe novosadskog Proletera 1951.

Nastavak takmičenja u okviru Vojvođanske lige Jug zakazan je za 4. mart, a u prolećnoj premijeri ekipa Šajkaša 1908 na svom terenu u Kovilju dočekuje nekadašnjeg člana srpske fudbalske elite, ekipu Mladosti iz Bačkog Jarka.

 

BONUS VIDEO: