DA SE VRATE SLAVNI DANI PROŠLOSTI: Podsećanjem na istoriju, ispisuju se planovi za budućnost!


IZVOR: Vladimir Vorih - 13.12.2022 | 09:58


I pored činjenice da u ovom momentu ne predstavljaju glavnu perjnicu fudbala zlatiborskog okruga, ovaj sportski kolektiv ima dugu tradiciju i veliki broj pristalica u gradu na obalama reke Đetinje.

Foto: FK Jedinstvo Putevi
DA SE VRATE SLAVNI DANI PROŠLOSTI: Podsećanjem na istoriju, ispisuju se planovi za budućnost!

Fudbalski klub Jedinstvo Putevi iz Užica petu godinu uzastopno takmiči se u okviru Zone Zapadno-moravske, a svi u klubu se nadaju da ekipa u dogledno vreme može krenuti uzlaznom linijom i ugroziti trenutne pozicije Slobode i Zlatibora koji u ovom momentu predstavljaju perjanice fudbala zlatiborskog okruga.

 

Jedinstvo Putevi "gaze" svoju sedmu deceniju postojanja. Tokom prethodne jeseni u četvrtom rangu srpskog fudbalskog takmičenja zauzeli su petu poziciju sa 23 osvojena boda, a učinak je mogao biti i znatno bolji da u poslednja tri prvenstvena kola nisu doživeli dva poraza (Polet Trbušani 1:2, Zlatar Nova Varoš 1:2) i jedan susret okončali podelom bodova (Savinac 1933 0:0). 

Rukovodstvo kluba je po okončanju, ipak uspešne polusezone, organizovalo proslavu pod nazivom "FK Jedinstvo Putevi kroz istoriju". Veliki broj bivših i sadašnjih funkcionera, trenera, igrača, kao i veliki broj prijatelja kluba okupio se u zlatiborskom Hotelu "Palisad" kako bi se zajedno podsetili velike istorije užičkog kluba.

Foto: FK Jedinstvo Putevi

FK Jedinstvo Putevi

 

Treba podsetiti da je ekipa Jedinstvo Putevi tokom prethodne dve decenije egzistirala u nekoliko rangova srpskog fudbalskog takmičenja, a tri sezone (2012/13, 2013/14 i 2014/15) bili su članovi drugog ranga, Prve lige Srbije.

Opšti je utisak da ova ekipa po osnovu svih parametara zaslužuje da bude član višeg ranga srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

BONUS VIDEO: