KOŠARKAŠKA BRUKA: Da li je ishod meča Hrvatske i Ukrajine dogovoren?


IZVOR: Republika - 08.09.2022 | 15:22


Mečevima 5. kola završava se grupna faza takmičenja u gruama "C" i "D".

Foto: Tanjug/AP
KOŠARKAŠKA BRUKA: Da li je ishod meča Hrvatske i Ukrajine dogovoren?

Reprezentacija Srbije večerašnjim mečom protiv selekcije Poljske okončaće grupnu fazu ovogodišnjeg Eurobasketa. Puleni trenera Svetislava Pešića sastaju se sa selekcijom Poljske, a pobednik ovog susreta zauzeće prvu poziciju na tabeli "grupe D", a uz to će u prvoj eliminacionoj rundi, osmini finala imati veoma jakog protivnika u vidu reprezentacije Italije.

Naime, važan meč 5. kola "grupe C" odigrale su selekcije Hrvatske i Ukrajine, a upravo je ovaj meč odlučivao o poretku od 2. do 4. mesta u ovoj grupi, a samim tim i o potencijalnom rivalu srpske košarkaške reprezentacije.

S obzirom da je ranije Ukrajina sa 11 poena razlike savladala Italiju, a da su "Azuri" sa pet poena viška savladali reprezentaciju Hrvatske, kako bi u osmini finala izbegli duel sa reprezentacijom Srbije međusobni duel između Hrvata i Ukrajinaca trebao je da se završi pobedom naših komšija sa maksimalno osam poena prednosti.

Meč između Hrvatske i Ukrajine je okončan rezultatom 90:85 što je bilo sasvim dovoljno da Ukrajina u "grupi C" zauzme drugu, a Hrvatska treću poziciju, čime i definitivno na megdan "Orlovima" idu Italijani.

Foto: Tanjug/AP

Detallj sa meča Hrvatska - Ukrajina

 

Postavlja se pitanje da li je baš sve u ovom susretu bilo potpuno fer i sportski, ili je možda neki dogovor postojao. 

Svakako, reprezentacija Srbije večeras od 21 čas igra svoj poslednji meč u grupi. Naši reprezentativci sada mogu birati protivnik u osmini finala, ali je potpuno jasno da će "Orlovi" dati sve od sebe kako bi slavili i osvojili prvo mesto, pa zatim pokušali u važnom susretu da se "osvete" Italijanima za ono što su nam prethodnog leta priredili u beogradskom košarkaškom hramu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

BONUS VIDEO: