PUTNICI, IZNENAĐENJE! Oduševićete se kad uđete u naše vozove!


IZVOR: Tanjug, Republika - 31.07.2018 | 01:12


Železničko preduzeće Srbija voz spremilo je iznenađenje za sve putnike koji vole da se "klackaju" ovim vozilom kroz Srbiju i dalje.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Preduzeće je najavilo da će uvesti WiFi internet u 20 vozova, koji će putnici moći besplatno da koriste

Srbija voz je objavilo javni poziv za uvođenje WiFi interneta u vozove, a ponude se mogu dostaviti do 6. avgusta.


Putnici će moći da koriste internet preko Wi-Fi uređaja koji će se nalaziti u vozu i imaće mogućnost da se poveže na mobilnu mrežu putem tehnologije 3G i 4G i da istovremeno podrži do 100 korisnika.

Kako je navedeno, posao uvođenje interneta u vozove dobiće operater sa najnižom cenom. Količina prenetih podataka za sve uređaje zbirno na mesečnom nivou je 4TB, uz ugovorenu obavezu od godinu dana od potpisivanja ugovora.

Foto: pixabay.com

Besplatan internet i u vozovima

Brzine prenosa podataka moraju biti u okviru 3G/4G mobilne tehnologije 90 odsto vremena tokom ugovorne obaveze.

Izabrani ponuđač je u obavezi da pruža uslugu maksimalnom mogućom brzinom protoka, dok se ne potroši količina podataka iz osnovne pretplate ili količina podataka u okviru tarifnog dodatka.

Posle potrošene kompletne količine podataka iz pretplate ili iz tarifnog dodatka, u obavezi je da omogući protok i pristup internetu od minimum 64/32 kilobita po sekundi po instaliranom uređaju koji se neće naplaćivati.

Pobednik na tenderu je obavezan da omogući centralizovanu kontrolu i praćenje rada svih instaliranih uređaja, kao i upravljanje - restart uređaja, daljinsko konfigurisanje i pristup uređaju.