KAZNA ZBOG DIZEL MOTORA: Mercedes mora da opozove 600.000 vozila


IZVOR: autoblog.rs - 28.05.2018 | 22:16


Prema pisanju magazina "Der Spiegel", Nemačko ministarstvo saobraćaja izdalo je direktivu prema kojoj Mercedes-Benz mora da opozove više od 600.000 dizelskih automobila zbog manipulacija u vezi s emisijom izduvnih gasova.

Foto: Daimler Media

Ministarstvo najviše sumnja u dizele koji su proizvedeni u saradnji sa Renoom

I dok u grupaciji Daimler odbijaju da objave saopštenje o direktivi Nemačkog ministarstva saobraćaja, nemački magazin "Der Spiegel" je objavio informaciju prema kojoj Mercedes-Benz zbog manipulacija u vezi s emisijom izduvnih gasova mora da opozove više od 600.000 dizelskih automobila među kojima su i modeli Vito, C Klasa i G Klasa.

U Ministarstvu saobraćaja su posebnu sumnju izrazili prema dizelskim motorima koje je Mercedes razvijao u saradnji s Renoom koji je prošle godine optužen za korišćenje instaliranog programa za prikazivanje lažnih podataka o emisiji izduvnih gasova. U Renou su kategorično odbacili sve optužbe, a istrage do danas nisu potvrdile ranije sumnje.

Foto: youtube.com/printscreen

Daimler je već izdao direktivu o povlačenju dizelskog modela Vito

Daimler je, bez davanja zvaničnih informacija, već izdao direktivu o povlačenju dizelskog modela Vito zbog unapređenja softvera koji reguliše emisiju izduvnih gasova, a zvaničnog saopštenja o povlačenju dizelskih modela C i G Klase još uvek nema.

S najnovijm evropskim normama o emisiji izduvnih gasova automobilski proizvođači su pred novim izazovima. Neki od njih su obustavili proizvodnju svojih pojedinih modela do pronalaženja načina kojim će moći da ispoštuju sve strožije regulative.