Otkrivena proročanstva Nostradamusa za 2024: Ne sluti na dobro, sukobi, glad i smrt pape u narednoj godini


IZVOR: Republika/A.N. - 16.12.2023 | 21:21


Francuski astrolog iz 16. veka, Nostradamus, poznat kao "prorok propasti", ostavio je zloslutna predviđanja za narednu godinu prema svom tekstu "Les Propheties" iz 1555. godine.

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay, Wikipedia/Dr Niel, Laurent Lecrène-Labbey
Otkrivena proročanstva Nostradamusa za 2024: Ne sluti na dobro, sukobi, glad i smrt pape u narednoj godini

 Njegova vizija budućnosti izložena je u 942 stiha, a iako su spisi pomalo nejasni, pripisuje mu se predviđanja koja su se ostvarila kao što su uspon Adolfa Hitlera, ubistvo Džona F. Kenedija, napadi 11. septembra i kovid.

Ova godina, prema Nostradamusovim predviđanjima, donosi kontinuirane globalne sukobe, uključujući rat na morima, kraljevska previranja i humanitarnu katastrofu.


**Kralj ostrva i njegova sudbina**


Nostradamusova proročanstva pominju "kralja ostrva" koji će biti "isteran silom", a neki tumače da bi to mogao biti kralj Čarls III. Drugi pasus navodno sugeriše da će nakon katastrofalnog rata biti pomazan novi kralj, koji će umirivati zemlju.



**Kraljevska dinastija i moguća abdikacija**


Britanski pisac Mario Riding analizirao je Nostradamusova proročanstva i predvideo moguću abdikaciju kralja Čarlsa III zbog upornih napada na njega i njegovu suprugu, dok bi ga zamenio princ Hari umesto princa Vilijama.



**Globalni sukobi i geopolitičke tenzije**


Nostradamusova proročanstva sugerišu "borbu i pomorsku bitku" u kojoj će "crveni protivnik pobledeti od straha, uplašivši veliki okean". Neki tumače da bi "crveni protivnik" mogao biti Kina, a "pomorska bitka" može biti povezana sa tenzijama između Kine i ostrva Tajvan.


**Klimatske promene i ekstremni vremenski uslovi**


Nostradamus je predvideo da će klimatska kriza postati još ozbiljnija sa porastom broja požara, rekordno visokim temperaturama, sušom i velikim poplavama. Takođe je predvideo ekstremne vremenske prilike i glad u svetu, uz upozorenje na "veoma veliku glad zbog zaraznog talasa".



**Papa Franja i moguća promena na čelu Katoličke crkve**


Prema Nostradamusovim predviđanjima, papa Franja bi uskoro mogao dobiti zamenu, a navodi se da će "smrću veoma starog pontifika biti izabran Rimljanin u zrelim godinama, i za njega će se reći da slabi svoju stolicu, ali će dugo sedeti u jetkoj aktivnosti". S obzirom na ozbiljne zdravstvene probleme pape Franje u poslednjih nekoliko meseci, ova predviđanja ostavljaju prostora za tumačenje.

BONUS VIDEO