“MUŠKARCI SU ME PROZIVALI, A ŽENE SU MI SE PODSMEVALE”: Fitnes instruktorka zbog BIZARNOG RAZLOGA promenila svoje ime


IZVOR: Republika - 09.10.2023 | 11:05


Verovala je da će početni talas proći, ali on se samo pogoršavao, zbog čega je bila prinuđena na drastičnu promenu

Foto: pixabay.com
“MUŠKARCI SU ME PROZIVALI, A ŽENE SU MI SE PODSMEVALE”: Fitnes instruktorka zbog BIZARNOG RAZLOGA promenila svoje ime

Siri Prajs iz Škotske, fitnes instruktorka po zanimanju, morala je da promeni svoje ime, iako ono ima jako lepo značenje:

“Prelepa žena koja te vodi ka pobedi”.

Siri je, kako se može pretpostaviti, imala velikih problema u komunikaciji i na ulici jer su se telefoni stalno aktivirali u njenoj blizini.

Budući da se zvala se isto kao virtuelni asistent koji Apple stavlja na svoje uređaje (Siri - Speech Interpretation and Recognition Interface), njeno ime je sada – Siz.

Svaki put kada bi se ovoj devojci neko obratio sa "hej Siri”, aktivirao bi se glasovni asistent na telefonima, što je naročito bilo često u teretani u kojoj je zaposlena.

Oni koji dolaze u teretanu najčešće su je zvali upravo tako, a i njenom je dečku trebalo dosta vremena dok se nije navikao da joj se obraća drugačije.

Uz nedavnu promenu koju je Apple uveo, problemi su postali još veći - sada je dovoljno samo da se kaže "Siri".

- Ljudi više ne mogu ni da izgovore moje ime - besna sam - rekla je ona za britanske medije, objašnjavajući zbog čega se odlučila na promenu imena u Siz, prenosi Zimo.

Siz je dodala da je zbog imena često bila predmet podsmeha drugih žena na javnim mestima, dok je muškarcima to služilo kao povod da joj dobacuju i prozivaju je.