OD SUDBINE POBEĆI NE MOŽEŠ: Zakasnila na avion koji se srušio, a onda joj se DEVET DANA KASNIJE dogodila neverovatna tragedija!


IZVOR: Republika - 08.10.2023 | 09:52


Žena nije imala osećaj da će se posle poletanja aviona nešto loše desiti, ali je bila ljuta što nije na vreme stigla na konačno odredište

Foto: facebook/johanna ganthaler
OD SUDBINE POBEĆI NE MOŽEŠ: Zakasnila na avion koji se srušio, a onda joj se DEVET DANA KASNIJE dogodila neverovatna tragedija!

Italijanka Johana Gantaler bila je na 2009. godine na odmoru sa suprugom Kurtom u Brazilu kada je kupila avionsku kartu za Pariz.

Par je imao problema u saobraćaju, pa je taksi prekasno stigao na aerodrom u Rio de Žaneiru. Johana se mnogo iznervirala, psovala je što će kasniti kući, dok je Kurt mirno rekao:

“Ko zna zašto je ovo dobro što smo zakasnili”.

I bio je u pravu. Nekoliko sati kasnije avion Air France 447 u kojem je trebalo da budu, srušio se u Atlantski okean.

Tom prilikom poginulo je svih 216 putnika kao i 12 članova posade. Istraga je trajala tri godine.

Johanu i Kurta silno je potresla vest o padu aviona, ali oni nisu imali drugog načina da se vrate u Evropu nego – drugim avionom.

Iz Brazila su devet dana kasnije stigli u Minhen, a odatle su automobilom krenuli put Bolcana u Italiju.

Na putu ka Kufštajnu u Austriji u njihov automobil se na putu iznenada zakucao kamion koji je iz neobjašnjivih razloga prešao u drugu traku.

Johana je preminula na putu za bolnicu, dok je Kurt bio u kratkotrajnoj komi ali je preživeo. Živ je i danas.

Njihova familija tvrdi da je sudbina uplela prste u Johaninu smrt jer je pošto poto uvek negde žurila i nije uživala u životu kao po pravilu uvek optimistični Kurt.

Uostalom, njegove reči posle tragedije dovoljno govore o tome koliko je možda bolje u čašu gledati kao polupunu a ne polupraznu.

- Sudbina mi je podarila Johanu na još devet dana i ja sam joj zahvalan na tome - rekao je svojevremeno Kurt Gantaler.