NIKAD NE PRIČAJTE DA VAM NIKO NE TREBA! Otac Predrag objasnio kako đavo ulazi u čoveka!


IZVOR: Republika - 04.10.2023 | 19:17


Kad čovek izađe iz zajednice, kad čovek izađe iz porodice, veoma je lako njime manipulisati, kaže otac Predrag Popović.

Foto: youtube/Oтац Предраг Поповић
NIKAD NE PRIČAJTE DA VAM NIKO NE TREBA! Otac Predrag objasnio kako đavo ulazi u čoveka!

"Meni ne treba niko. Samo ja i Bog", razmišljanje je koje, kako navodi i upozorava otac Predrag Popović, nosi sa sobom brojne zamke jer se na taj način odvajamo od porodice, postajemo lenji i nama je lakše upravljavati bez opiranja. Na taj način čovek uči da voli samoću, a naš sveštenik ističe da takav odnos prema životu može biti opasan.

"Čovek misli da i dalje služi Bogu, a nije tako"

- Đavo je time udario na suštinu spasenja čoveka, a čovek i dalje ima utisak da je Božji i da služi Bogu. Posle toga je sve veoma lako - započeo je priču otac na svom Fejsbuk profilu.

Dalje je nastavio da objašnjava šta se dešava kad se čovek odvoji od suštine, koju je na početku pomenuo, i koliko je važno da taj isti čovek bude uz svoje bližnje i svoju porodicu da bi u budućnosti prosperirao, a ne utonuo u letargiju i učmalost sopstvenog života.

- Kad čovek izađe iz zajednice, kad čovek izađe iz porodice, veoma je lako njime manipulisati. Prva stvar koju demon radi kada uđe u čoveka jeste to da ga odvaja od porodice. I čovek počinje da voli da je sam i u svojim mislima -  između ostalog je otac Predrag Popović ispričao u svojoj nedavnoj objavi i ponovo upozorio da ne izgovaramo i ne pomišljamo da nam u životu ne treba niko.

Bonus video: