OVO PITANJE ZA OSNOVCE NAMUČILO JE I ONE NAJPAMETNIJE! Da li znate da odgovorite na zadatak za decu od 10 godina? (FOTO)


IZVOR: Republika - 16.09.2023 | 17:55


Zadatak koji je namenjen osnovcima preznojio je mnoge, ne zna svako da tačno odgovori na ovo pitanje.

Foto: printscreen/X
OVO PITANJE ZA OSNOVCE NAMUČILO JE I ONE NAJPAMETNIJE! Da li znate da odgovorite na zadatak za decu od 10 godina? (FOTO)

Mnogi roditelji neretko pomažu svojoj deci sa domaćim zadacima i zajedno sa njima rešavaju od najlakših do najtežih zadataka iz raznih oblasti.

Međutim, jedno pitanje iz matematike, zbunilo je kako decu, tako i roditelje. Naime, pitanje višestrukog izbora, postavio je jedan od korisnika društvenih mreža i platforme X, a glasi:

- Koje je vreme najbliže ponoći?

  • A. 11:55
  • B. 12:06
  • C. 11:50
  • D. 00:03

Odgovori su različiti, a većina smatra da je odgovor D tačan, jer je samo tri minuta prošlo otkako je ponoć otkucala, dok su drugi pitanje i odgovore tumačili na potpuno drugačiji način. Neki su se opredelili za odgovor A, pošto je 11:55 bilo najbliže ponoći - (12 sati i 5 minuta) bez vraćanja unazad, samo unapred.

 

 

Pitanje, ali i odgovori na postavljeni zadatak su izazvali debatu među ljudima, koji se ne slažu oko toga šta je ispravno, ali ni oko razumevanja zadatka.

- Piše najbliže 'do' ponoći, a ne 'od' ponoći. Prestanite sve komplikovati. Odgovor je A", ''Odgovor je D. Ništa od tih vremena u 11:00 ne spada u noć“, „Pitanje govori o blizini, a ne o hronologiji, tako da je odgovor D'' - samo su neki od komentara.

Koji je vaš odgovor na ovaj zadatak?

Ako vas je ovaj zadatak zainteresovao, pokušajte i da rešite odgovor na pitanje koje je postavio jedan od učenika na Redditu, a namenjeno je deci do 10 do 11 godina. On je zatražio da mu korisnici ove mreže pomognu da izračuna koliko tačno stranica ima u knjizi, a odgovor su mogli da daju samo oni najinteligentniji.

 

 

BONUS VIDEO