DA LI STE IKADA IMALI OVAKAV TEST ZA POSAO? Momka na razgovoru odveli na ručak, pa mu ponudili SO I BIBER da mu vide reakciju!


IZVOR: Republika - 16.09.2023 | 19:21


Neke kompanije pribegavaju neuobičajenim metodama kako bi na licu mesta kod kandidata uočili ima li sve što je potrebno za radno mesto ili ne

Foto: pixabay.com
DA LI STE IKADA IMALI OVAKAV TEST ZA POSAO? Momka na razgovoru odveli na ručak, pa mu ponudili SO I BIBER da mu vide reakciju!

Koliko kompanija, toliko i internih pravila i caka za dobijanje i čuvanje radnog mesta.

Jedan korisnik Reddita opisao je svoje, pomalo bizarno iskustvo koje je imao pre glavnog razgovora za posao.

- Kompanija za koju sam radio obavlja celodnevne intervjue s više ljudi, a jedan od testova je odlazak na ručak. Kompanija ponudi kandidatu jelo, pa u zavisnosti od toga da li pre probanja posegne za solju ili biberom, dobija plus ili ne. Ako prvo niste probali hranu sa stola, nećete dobiti posao - opisao je on.

Zašto je toj kompaniji bilo bitno da vidi da li će kandidat prvo “ulepšati” ukus jela bez da ga je probao?

Foto: pixabay.com

 

- Trik je u tome što ljudi koji imaju ovu naviku sa ishranom isto rade i sa poslom. Impulsivni su, pa preuzimaju projekte bez da su isplanirali ili procenili koji je najbolji način da ga obave - piše Redditovac.

Bivši šef kompanije Xero Australija otkrio je na Redditu da su njegovi zaposleni u ljudskim resursima razgovore za posao s kandidatima obavljali šetajući s njima po firmi.

- Na kraju bi svratili u kantinu na čaj ili kafu. Posle, kad se obavi razgovor za posao, a kandidat je nosio šolju sa sobom, posmatraju ga da li će je sam vratiti u kantinu ili ne. To im je pokazivalo kakav je po prirodi, da li vrednuje mesto na kojem radi ili ga neke stvari ne zanimaju - napisao je Trent Ines iz Australije.