Jedni tvrde da su VANZEMLJCI, drugi da su VULKANI, a STRUČNJAK...! Pilot snimio šokantan prizor na nebu iznad okeana! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 08.08.2022 | 17:34


Pre nekoliko dana pilot Dastin Magard objavio je neverovatan prizor koji je snimio iz svog aviona dok je leteo iznad Tihog okeana.

Foto: Printskrin/Youtube/ Sky News Australia
Jedni tvrde da su VANZEMLJCI, drugi da su VULKANI, a STRUČNJAK...! Pilot snimio šokantan prizor na nebu iznad okeana! (VIDEO)

Ispod njega, usred ničega, pojavila su se jarka crvena svetla, a nedugo nakon toga krenula su nagađanja ljudi na društvenim mrežama.

Jedni tvrde da su to vanzemaljci, drugi da je reč o vulkanima, ali tačan odgovor na kraju dao je stručnjak za modeliranje vremenskih prilika, Nil Džejkobs.

On je da su najpre mislili da je reč o nekoj vojnoj vežbi i šalili se, ali na kraju to ipak nisu bili „mali zeleni“, odnosno „mali crveni“, niti je vojna vežba, već da je reč o običnim ribarskim brodovima.

Ribari često koriste LED svetla jer ona privlače ribu, a da su to zaista bili ribarski brodovi potvrdili su i na internet stranici Global Fishing Watch, koji su čak naveli i imena brodova koji su se tamo nalazili. Inače, svetla mogu ponekad da budu toliko jaka da se vide iz svemirske međunarodne stanice.

Bonus video: