ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE NAUČNIKA! Pronađene čestice koje ruše zakone fizike: Čist dokaz da postoje PARALELNI UNIVERZUMI?!


IZVOR: magazin.novosti.rs, Republika - 11.11.2020 | 12:30


Opservatorija na Antarktiku je došla do otkrića koje prkosi zakonima fizike i ne uklapa se u Standardni model jer su misteriozne čestice, kosmički visoko-energetski neutrini, prošle kroz zemaljsku kuglu potpuno neometano, što je nemoguće!

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Naučnici ne mogu da objasne ovaj fenomen i tragaju za poreklom neutrina, a fizičar Nil Turok i njegovi saradnici tvrde da su jedino mogle da dođu iz "ogledalskog univerzuma" - paralelnog sveta.

Čestice koje su detektovane na Antarktiku mogle bi da budu dokaz o postojanju paralelnih univerzuma!

Čestice ruše sve poznate zakone fizike!

Opservatorija koja traga za radio talasima emitovanim iz antarktičkih ledenih ploča, Antarktička impulsivna tranzitna antena (ANITA), uhvatila je u dva maha neutrine ultra visoke energije pomoću senzorne opreme postavljene na visini od oko 36 kilometara, u balonima punjenim helijumom, koji su došli ispod ledenog pokrivača. Što znači da su prošli kroz čitavu zemljinu masu, a nisu stupili u interakciju sa preprekama što ruši sve poznate zakone fizike.

Tri odvojene studije koje su načinili stručnjaci "Ice Cub" (Ledena kocka) Neutrino opservatorije na Antarktiku, odbacile su mogućnost da je u pitanju slučajnost ili greška. Nisu uspeli da otkriju potencijalni izvor iz kojeg stižu visoko energetske čestice, ali se pretpostavlja da putuju najmanje 3,7 milijardi godina!

Jedino objašnjenje

- Oni mogu da ukazuju na fiziku iza Standardnog modela - rekao je dr Aleks Pizuto, fizičar na Univerzitetu Viskonsin-Medison.

Druge teorije u okviru Standardnog modela, koje su postavili naučnici, ne zvuče verodostojno ni njima samima.

Čestice su stigle iz paralelnog univerzuma, gde vreme nije kao naše

- Princip "Okamova oštrica" u nauci, da je najjednostavnije rešenje uvek najbolje, kod ovakvih dovijajućih rešenja ne postoji. Jedino i najprostije objašnjenje u ovom slučaju je da su misteriozne čestice došle iz paralelenog univerzuma, gde vreme putuje u suprotnom pravcu od našeg - kaže Nil Turok, fizičar sa Perimeter instituta za teoretsku fiziku u Kanadi, specijalizovan za matematičku fiziku i fiziku ranog svemira.

Nil Turok je sa Stivenom Hokingom autor teorije o "inflatornom univerzumu".

Turokovo polje učenja je, nasuprot Standardnom modelu, CPT simetrija (Naboj, Paritet i Obrtanje vremena), i ono pretpostavlja da naš univerzum ima svoju "kopiju u ogledalu", koja je kreirana još prilikom Velikog praska, ali je ona načinjena od antimaterija i da su tamo zakoni fizike, uprkos tome što su isti kao naši, simetrično obrnuti od onih koje mi znamo.

 
$bp("Brid_05097524", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Prema Turoku, ova "vanzemaljska" teorija će objasniti prisustvo tih drugačije nemogućih UHE neutrina, bez potrebe da se fizika kakvu mi znamo vezuje u "komplikovane čvorove".

- Naš univerzum ima partnera od antimaterije s one strane Velikog praska i taj antiuniverzum se pruža nazad u vremenu pre njega, postajući veći kako to čini, i bivajući sastavljen dominantno od antimaterije. On ima svoje prostorne osobine obrnuto komparativne sa onima u našem univerzumu - situacija analogna kreaciji para elektrona-pozitrona u vakuumu - objašnjava Nil Turok.

Ne zna se ko je koga šibao, a bilo je i krvi... Spektakl! Posted by Republika on Субота, 07. новембар 2020.

Postavka o paralelnim univerzumima izazvala je, kao što se moglo i očekivati, burne reakcije u naučnoj zajednici, a ogradila se i NASA napomenom da ona saobraća putem stručnih žurnala i publikacija, a ne tabloida.