(VIDEO) UV lampama testirana čistoća hotelskih soba: Rezultati su poražavajući


IZVOR: Pink, Republika - 05.10.2020 | 18:10


Neki nisu promenili posteljinu do sledećeg dana, većina nije uopšte dezinfikovala daljinske upravljače, a i stolovi su bili loše obrisani.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Kako se hoteli počinju ponovno otvarati s obećanjima o poboljšanim protokolima za čišćenje nakon pandemije korona virusa, eksperti iz američke dokumentarne emisije “Inside Edition” stavili su neke od najpoznatijih hotelskih brendova na test.

 
$bp("Brid_01920244", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Na sveopšte zaprepašćenje, ekipa je pronašla dokaze da neki nisu uopšte menjali čaršafe ili brisali površine između smena gostiju. Proverili su stanje u nekoliko hotelskih soba u New Yorku, a pritom su koristili bezopasan i periv sprej kako bi na jastuke, posteljinu i peškire naneli logotip vidljiv samo pod UV svetlom. Pogledajte što su pronašli kada su sutradan došli u kontrolu.

Ni Tramp se nije proslavio

Neki hoteli nisu promenili posteljinu do sledećeg dana, većina njih nije uopšte dezinfikovala daljinske upravljače, a i stolovi su bili loše obrisani. Među hotelima koje su posetili našao se i slavni hotel Donalda Trumpa. Tu su uočili da je osoblje promenilo čaršafe i peškire, ali ne i posteljinu. Takođe, površine u sobi bile su loše i jedva prebrisane.

 
$bp("Brid_01920265", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

S ovim poraznim rezultatima stručnjaci su se obratili hotelima. Hoteli Hyatt i Hampton izrazili su zabrinutost zbog rezultata, dok je Trampov hotel optužio autore priloga da je sve – krivotvoreno.