GRADOVI SILOVATELJA: Najopasnije destinacije za žene


IZVOR: b92.net - 24.10.2017 | 01:12


Žene često na putovanjima strepe da im se nešto ne desi. Naročito, ukoliko se odluče na solo putovanje. Dame, budite oprezne i povedite svoje prijateljice ili partnera na ova zlokobna mesta, gde žene prolaze kroz nasilje i torturu.

Foto: pixabay.com

U Kairu žene stradaju

Kairo je najopasnija svetska metropola za žene, dok je London najbezbedniji sudeći prema najnovijem istraživanju fondacije Tomson Rojters koje ima za cilj da utvrdi bezbednost žena u gradovima preko 10 miliona stanovnika.

Istraživanje je obuhvatilo 19 metropola i postavlja pitanje sigurnosti žena u njima. 


Glavni grad Egipta Kairo prošao je najgore u ovom ispitivanju, a za žene je podjednako opasan i Karači u Pakistanu, Kinsasa u Demokratskoj republici Kongo, ali i Nju Delhi u Indiji. 

“Sve u Kairu je teško za žene. U svim aspektima se muče. Čak i u običnoj šetnji su subjekat seksualnog uznemiranvanja, bilo verbalnog, bilo fizičkog“, kaže Omaima Abu-Bakr, egipatski novinar i aktivista za ženska prava. 

Foto: pixabay.com

Nju Delhi je najopasniji kada su u pitanju silovanja žena

Nju Delhi i Sao Paolo su najopasniji kada su u pitanju silovanja žena, a Vlade dveju zemalja trenutno rade na agresivnim kampanjama za zaštitu žena. 

“Čak i posle grupnog silovanja koje je šokiralo svet u Nju Delhiju, u ovom gradu se beleži porast seksualnog nasilja. Iako postoje mere za odbranu žena, to nije dovoljno“, kaže advokat Riši Kant, iz humanitarne organizacije koja podržava žrtve silovanja – “Silovatelji znaju da ih niko neće uhvatiti.

Foto: instagram.com/disneylandparis

Pariz je najbezbedniji za žene

Zato moramo da vršimo pritisak na policiju i sudove da na adekvatan način kažnjavaju seksualne prestupnike“ 

Istraživanje je pokazalo da je London najsigurniji grad za žene, a prate ga Tokio i Pariz.