DUPLO BOLJE: Tviter produžava objave sa 140 na 280 karaktera!


IZVOR: pcpress.rs - 27.09.2017 | 23:30


Tviter će povećati broj karaktera sa 140 na 280 za objave, ali samo za pojedine korisnike. Plan je da test grupa budu uključeni tviteraši na engleskom, španskom i portugalskom, pre nego što Twitter to omogući svima. Svi korisnici će moći da vide, pročitaju i te duže tvitove.

Foto: Tanjug/AP

Neće svi u startu imati mogućnost da se "šire" na 240 karaktera

Suosnivač Tvitera i izvršni direktor kompanije Džek Dorsej ranije je nagoveštavao će se ovo ograničenje promeniti, kao i da će korisnici oduševljeno prihvatiti ovu promenu.

Korisnici, prenosi CNN, mogli bi ipak da polemišu o tome da li Tviter treba da obraća više pažnje na dužinu tvitova, ili na njihov sadržaj. Naime, uprkos naporima kompanije, ne uspeva da se spreči govor mržnje, pa se i dalje se mogu pročitati uvredljive i uznemirujuće poruke.

Tvitovi su bili ograničeni na 140 karaktera sa idejom da budu funkcionalni kao SMS poruke. Naime, jedna SMS poruka sadrži 160 karaktera, a Dorsey prenosi da su osnivači tada želeli da se tvitovi uklope u nju - 140 karaktera za tvit i 20 za korisničko ime.

Prema istraživanju koje je obavila kompanija, i jezik utiče na informaciju koja može da se prenese tvitom. Naime, tvitovi na kineskom, japanskom ili korejskom mogu da prenesu i dvostruko više informacija nego oni na engleskom ili španskom. Istraživanje je pokazalo da je ograničenje karaktera ono što najviše frustrira ljude koji tvituju na engleskom, ali ne i one koji tvituju na japanskom.