ZABORAVITE NA ZIMU! 5 destinacija gde leto traje zauvek


IZVOR: Republika - 23.11.2019 | 02:12


Činjenica da je sada jesen, ne znači da leto ne možete pronaći negde drugde na zemaljskoj kugli. Volite li putovati i istraživati neka nova i nepoznata mesta, a najveći vam je san da leto traje zauvek, vreme je da spakujete svoje kofere ili, barem, bookirate avionsku kartu! Naime, pronašli smo pet destinacija na kojima caruje večno leto!

Foto: pixabay.com

Kuba zove...

Marakeš

Marokanski kraljevski grad Marakeš očaraće vas svojim pitoresknim, živahnim ulicama, haotičnim pijacama, predivnim vrtovima i sjajnom hranom, no ljubitelji leta posebno će biti oduševljeni što će ih na njihovom putovanju, čak i u novembru pratiti temperature koje se vrzmaju oko 20 stepeni. Pustinjske temperature, doduše, mogu biti varljive i poprilično ekstremne, no veći će vas deo dana ipak grejati lepo i sunčano vreme kao stvoreno za kilometarske šetnje i neumorno istraživanje.

Kanarska ostrva

Ako ste se zaželeli egzotičnog putovanja, a ne želite da sedite na desetosatni letovima, Kanarska ostrva savršen su izbor za odmor. Tenerife, Gran Kanarija, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura i La Palma čine 7 španskih ostrva vulkanskog porekla, a osim prirodnih lepota odlikuje ih i blaga klima tokom čitave godine zbog čega ih nazivaju "otocima večnog proleća". Volite li se izležavati na plaži ili pak surfovati, Kanari su vaša destinacija iz snova.

San Diego

Grad u južnoj Kaliforniji, tik uz meksičku granicu, San Diego je luka na Tihom okeanu, mesto na kojem se mešaju različiti uticaji i različite kulture, a poznat je upravo po svojoj blagoj klimi koja u mnogočemu podseća na mediteransku. Više od 200 dana u godini, San Diego ima temperaturu višu od 20 stepeni, a kiše padaju izrazito retko što ga čini savršenom destinacijom za duge šetnje i istraživanje znamenitosti.

Foto: Katarina Martić

Popajevo selo na Malti

Malta

Ostrvska država u Sredozemnom moru, Malta je sjajno povezana vazduhoplovnim linijama pa ćete se njenih plaža vrlo lako dočepati. Malta obiluje divnim zalivima, a na ulicama mešaju se različiti uticaji, zbog čega će vam odmor biti zanimljiv čak i ako neće biti dovoljno toplo za brčkanje u moru. No, za klimu ne morate brinuti jer je temperatura u novembru oko 20 stepeni.

Kuba

Tražite li destinaciju koja je sinonim za leto, onda je to definitivno Kuba. I to ne samo zbog visokih temepratura koje caruju većim delom godine već i zbog šarenila kubanskih ulica, palmi, peščanih plaža, ali i pregršt pozitivne vibracije koja isijava iz svakog kutka te neobične zemlje. Kažu da je "Kuba zemlja hiljadu osmeha", a mi mislimo da je to sasvim dovoljno da spakujemo kofere i bookirajmo kartu. Večno leto nas čeka! onda je to definitivno Kuba. I to ne samo zbog visokih temepratura koje caruju većim delom godine već i zbog šarenila kubanskih ulica, palmi, peščanih plaža, ali i pregršt pozitivne vibracije koja isijava iz svakog kutka te neobične zemlje. Kažu da je "Kuba zemlja hiljadu osmeha", a mi mislimo da je to sasvim dovoljno da sapkiramo svoje kovčege i bookiraju kartu. Večno leto nas čeka!