Tri čarobne destinacije za nezaboravni vikend u Italiji


IZVOR: cosmopolitan.rs - 27.05.2019 | 01:12


Iako je period praznika iza nas, to ne znači da vreme nije idealno za početak planiranja prijatnog vikend putovanja. Nakon radne nedelje odmor i predah od svega je preko potreban, a uvek šarmantna Italija odličan je izbor za kratki beg od stvarnosti.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Italija je zemlja koju ne treba previše predstavljati, ali nije naodmet napomenuti kako nas ova zemlja svaki puta iznova očara. Iako su putovanja u Italiju obično rezervisana za toplije prolećne i letnje temperature, februar u Italiji takođe ima šta da ponudi.

 Italija je zimi odličan izbor za vikend putovanje zato što nema gužve niti turističkih poseta pa ćete nesmetano moći da uživate u živopisnim krajolicima i prekrasnim tipičnim tradicionalnim ulicama. Ono što ipak ostaje isto u svim godišnjim dobima je fantastična hrana, vina  i veseo i razigran temperament glasnih Italijana. Iako vam se možda na prvi pogled i ne čini da je baš iza ćoška, nakon maksimalno četiri sata vožnje možete da se nađete u nekom sasvim drugom filmu koji će vas savršeno relaksirati nakon naporne nedelje i pripremiti za sledeću, a kako bismo vam pomogli u odabiru lokacije, izdvojili smo tri sjajna grada s čijim odabirom nećete pogrešiti.

Padova

Padova je poznat kao grad studenata i prekrasnih parkova. Ovaj živopisan gradić u ponudi ima fantastične restorane, šarmantne kafiće, muzeje i botaničke vrtove koje nikako ne biste smeli da propustite. Od znamenitosti čuvena Bazilika jednostavno mora da se nađe na vašem spisku, kao obilazak Pallazo della Ragione gde ćete uživati u svim lepotama ovog grada. Što se tiče prevoza, iz Venecije je najbolje otići vozom koji je za nešto više od 10 minuta u gradu, a smeštaj potražite u nekim od vrlo lepo i tradicionalno uređenih hotela koji će samo pridoneti sveukupnom doživljaju Padove.

Venecija

Šta napisati o Veneciji, a da već nije rečeno. Ovaj savršen grad smešten na kanalima je idealno romantično odredište za sve one koji žele da se osećaju baš kao u nekom filmu. Osim šetnje ulicama i istraživanja neotkrivenih kutaka, posetite jedan od najpoznatijih mostova Ponte di Rialto u čijoj blizini se nalazi i tržni centar koji je takođe zanimljiv za posetu. Trg Sv. Marka, palata Casa d'Oro, Casa Rezzonico i Palazzo Grassi samo su neke od znamenitosti koje ne smete propustiti, a kako bi vam apsolutno sve išlo od ruke i bilo praktično, smestite se u hotelu koji se nalazi u samom centru. 

Verona

Baš poput Venecije, Verona je takođe jedno od najromantičnijih mesta u Italiji. Grad Romea i Julije nudi brojne kulturne znamenitosti, spomenike i skulpture koje vas neće ostaviti ravnodušnima. Što se tiče razgledavanja, mnogi spomenici su pod UNESCO zaštitom, a nikako nemojte propustiti Augustovo pozorište, Most od kamena, tvrđavu Castelvecchio iz 14. stoljeća, Porta Borsari, Ticianove freske... Kao i kod prethodnih gradova, i u ovom smeštaj potražite u centralnom delu kako bi vam vikend izlet bio praktičan i kako ne biste gubili vreme na prevoz. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remy Duijn (@remyduijn) on Feb 6, 2019 at 11:53pm PST