NAJNOVIJE ČUDO TEHNIKE: 16 kamera u jednom telefonu?


IZVOR: letsgodigital/benchmark - 26.11.2018 | 03:30


Korejska kompanija LG podnela je Kancelariji za patente SAD patent za pametni telefon sa 16 objektiva kamere, odnosno sa "heksadecimalnom kamerom". Patent je odobren 20. novembra 2018. godine.

Foto: youtube.com/MrTechTuber [Official]

Objektivi se postavljaju u određenu krivinu unutar matričnog rasporeda i mogu da prave slike iz više perspektiva. Korisnik može da odabere jedan određeni objektiv za snimanje fotografije, a moguće je odabrati i više sočiva. 

Slike koje više različitih objektiva prave u isto vreme, mogu se kombinovati u pokretnu sliku. Tada je moguće odabrati deo fotografije i zameniti ga delom slike koju je snimio drugi objektiv. 


Takođe je moguće kombinovati nekoliko delova različitih fotografija zajedno. Tako možete izabrati npr. glavu osobe, nakon čega je možete pomerati u skoro idealnu, željenu poziciju.

Pored fotoaparata, blic i ogledalo su takođe postavljeni pozadi. Ogledalo sa zadnjom kamerom omogućuje korisniku da se fotografiše u autoportret režimu. 

Patent opisuje i mogućnost integrisanja drugog displeja na zadnjoj strani uređaja, ali taj ekran nije prikazan na skicama. 

Osim toga, izlazna audio jedinica se nalazi sa zadnje strane, a taj zvučnik zajedno sa prednjim zvučnikom, proizvodi stereo zvuk.