NOSITE IH NAPOLJU, A S NJIMA SLUŠATE MUZIKU, SVE SLIKATE I PRENOSITE NA INSTAGRAMU! Nove pametne naočare OBORILE SVET S NOGU


IZVOR: Republika - 02.10.2023 | 13:32


Neverovatna količina promena proizvod je politike Mete koja je rešila da pre pravljenja ovog modela za sve konsultuje već postojeće korisnike

Foto: youtube.com/CNET
NOSITE IH NAPOLJU, A S NJIMA SLUŠATE MUZIKU, SVE SLIKATE I PRENOSITE NA INSTAGRAMU! Nove pametne naočare OBORILE SVET S NOGU

Posle nekoliko meseci odlaganja, Meta je konačno pustila u prodaju nove pametne naočare Ray-Ban next generation.

Nova kolekcija pametnih naočara od samog starta nema koga nije oduševila. Sve perfomanse su značajno bolje a njihova cena naročito je zanimljiva – koštaju oko 280 evra, što je daleko manje od očekivane (spominjalo se da će koštati 400 evra).

Šta je donela “nova generacija” naočara?

Meta je ovog puta i te kako vodila računa o komentarima korisnika pa je vođena njima uvela i najveće promene.

"Pametne naočare Ray-Ban Meta oslobađaju vas ograničenja fotoaparata koji se drže u ruci. Omogućuju vam da snimite fotografiju ili video isečak iz svoje jedinstvene tačke gledišta, omogućujući vam ne samo da ponovo proživite trenutak, već i da stvarno živite u trenutku", stoji u opisu naočara.

Zvuk im je sada daleko bolji jer nude prošireni bas, veću maksimalnu glasnoću i poboljšani usmereni zvuk. Niz od pet mikrofona podržava impresivno audio snimanje.

Nova kamera daje kvalitetnije fotografije i 1080p videozapise u trajanju do 60 sekundi. Jednostavna glasovna naredba omogućuje korisnicima direktno deljenje fotografija s prijateljima i porodicom.

Redizajnirano kućište za punjenje drži do osam dodatnih punjenja, pružajući ukupno 36 sati korišćenja uz zadržavanje elegantnog, kompaktnog dizajna.

Kolekcija sadrži dobro poznate varijante Wayfarer i Headliner u mat crnoj i sjajnoj crnoj, kao i tri prozirne boje okvira u Jeans, Rebel Black i Caramel boji.

Smanjena težina i tanji profil čine naočare udobnijima za duže nošenje. Također su otporni na vodu (IPX4).

Poseban novitet je da korisnici sada mogu da kroz naočare sve prenose s njima uživo direktno na Facebook ili Instagram.

Najveća promena je verovatno to što je u naočare integrisana i komunikacija s veštačkom inteligencijom!