KAKVA PROZIVKA GOOGLEA! Gigant se narugao IPHONEU kao nikad do sada! Da li je ovo POČETAK “RATA”?


IZVOR: Republika - 30.09.2023 | 10:24


Rivalitet je prvi put na granici dobrog ukusa. Google je ovim gestom poslao jasnu poruku Appleu, a sada ćemo videti da li će drugi gigant odgovoriti na nju ili ne

Foto: youtube.com/DrTech
KAKVA PROZIVKA GOOGLEA! Gigant se narugao IPHONEU kao nikad do sada! Da li je ovo POČETAK “RATA”?

Kompanija Google očito se nameračila na Apple. I to nimalo nežno.

Google je nastavio sa promocijom serijala video-oglasa za oznakom "#BestPhonesForever", a sada je došao red na iPhone.

Peckanje koje nije samo peckanje oformljeno je u konstataciji koliko će divno uz veštačku inteligenciju biti predstojeće predstavljanje Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefona 4. oktobra.

Google je predstavio “razgovor" između iPhone 15 Pro telefona sa prethodnom serijom, Google Pixel 7 Pro.

U snimku se navodi da je iPhone "samo dobio drugo dugme za isključivanje zvuka i novi ulaz za punjenje", pa je, prema njihovom mišljenju, "iPhone nervozan zbog mogućnosti da Pixel 8 Pro bude inovativniji i dobije najbolje od veštačke inteligencije".

Telefon iPhone u nastavku snimnka kaže da se "plaši kako će ljudi samo pričati o Pixel 8 telefonima i njihovom sjajnom dizajnu, pa će sva pažnja biti na njima".

Google je u snimku jasno iskoristio kao adut to što su u mnogim zemljama snimljeni redovi onih koij čekaju da kupe novi iPhone.

Redovi nisu sporni, već prve reakcije kupaca i kritike koje se već pojavljuju oko iPhone 15 modela. Poput onog da je njegova savitljivost preloša, budući da je model telefona jedan YouTuber polomio na testu.

Ova promocija (hešteg #BPE trebalo bi da podseća na #BFF, odnosno "najbolji prijatelji zauvek") je pravljena tako da bude zabavna i dobroćudna.

Ipak, reakcija gledalaca je takva da je promocija zapravo jasna prozivka Googlea na račun Applea i pravo otvaranje fronta između dva giganta.