Prvi potpuno električni kombi na ulicama Srbije


IZVOR: Republika - 17.09.2021 | 11:31


Prvi potpuno električni novi kombi od danas je na ulicama Srbije, zahvaljujući sklopljenoj saradnji kompanije iz CarGo sistema sa kompanijom Saic motors.

Foto: Promo

Prvi električni kombi u Srbiji

Kako prenosi portal EV Srbija, kompanija CarGo, koja već drugu godinu za redom posluje sa električnim automobilima, predstavila je saradnju na sajmu električnih vozila u Beogradu.

CarGo, kompanija sa najvećim brojem pređenih zelenih kilometara u Srbiji, dokazala da je zelena mobilnost njihova misija u budućnosti.

- Saic Motors, vodeći kineski proizvođač električnih automobila, prepoznao je u kompaniji CarGo pouzdanog partnera. Već smo više puta naglasili važnost očuvanja životne sredine, a kroz praksu i dokazali da ozbiljno radimo na tome. Ciljevi za naredni period sa novim partnerima svakako uključuju veću ekspanziju upravo ovih vozila na teritoriji cele Srbije. Ponosan sam i počastvovan što baš mi doprinosimo boljoj i zelenijoj budućnosti - izjavio je za portal Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo.

Prvi kupac ovog ekskluzivnog vozila je jedna od najvećih logističkih kompanija u regionu Delta Transportni Sistem.

- Drago mi je da smo ostvarili saradnju sa kompanijom Saic motors. Kao društveno odgovorna kompanija smatramo da su električna vozila u logistici budućnost. U narednom periodu, naši mladi inžinjeri, koji su najzaslužniji za realizaciju ovog projekta, imaće priliku da testiraju tehnologiju električnih dostavnih vozila i njihovu eksploataciju. Sledeće godine planiramo proširenje naše flote i nove investicije u električna vozila - izjavio je Milan Matić, direktor kompanije DTS, nakon prezentacije novog vozila.

Zainteresovanoj publici predstvaljen je prvi potpuno električni kombi Maxus e-Deliver 3, kapaciteta baterije od čak 53kWh. Njegova snaga motora od 90kW i 122ks, kao i veličina zapremine tovarnog prostora od 6.3m3 samo su neke od performansi, koje ovo vozilo posebno ističuna tržištu.