TRIK ZA PRANJE PODOVA BEZ PRLJAVE VODE: Oduševićete se jer ovo OLAKŠAVA ŽIVOT i štedi NOVAC!


IZVOR: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ - 11.03.2024 | 18:00


Zaboravite na dosadno ribanje podova.

Foto: Shutterstock
TRIK ZA PRANJE PODOVA BEZ PRLJAVE VODE: Oduševićete se jer ovo OLAKŠAVA ŽIVOT i štedi NOVAC!

Jedna žena je otkrila genijalni trik koji će vam zauvek rešiti problem prljave vode za brisanje podova. Ako često čistite jako prljave podove, verovatno ste primetili kako se voda u kofi za brisanje brzo zamuti i postane odvratna - i ako samo nastavite da uranjate mop u tu vodu, samo je širite po podu.

Alternativa tome je da menjate vodu i dodajete deterdžent kako biste je očistili, ali to ne samo da oduzima vreme, već je i skupo. Uz sve veći pritisak troškova života, ljudima uvek dobro dođu alternativni trikovi koji mogu da uštede i novac i vreme.

Genijalni trik za čišćenje

Samina Iltaf, koja deli savete za čišćenje i recenzije na svom TikTok nalogu @samina_iltaf, podelila je video u kojem je demonstrirala ovaj pametan trik. Ona je pokazala Vileda kofu sa funkcijom vrtnje za njen mop, koja omogućava da se višak vode izbaci. Umesto da prljava voda kaplje nazad u kofu, ona je postavila posebnu kofu sa čistom vodom unutar široke kofe - praktično razdvajajući prljavu od čiste vode. To znači da kada ona vrši vrtnju mopom da izbaci prljavu vodu, ona ostaje odvojena od čiste vode u kofi.

Foto: TikTok/printscreen

Zaboravite na prljavo čišćenje podova

Ovaj trik je izazvao oduševljenje korisnika

- Ovo je genijalno, ti si ženo genijalna - glasio je jedan komentar. 

- Ne znam kako mi ranije nije ovo palo na pamet - dodao je drugi. 

- Toliko je jednostavno, hvala ti što nam olakšavaš život - bili su samo neki od komentara. 

- Umesto što bih mop umakala u prljavu vodu posle svake upotrebe, koristila sam malu kofu sa toplom čistom vodom i sredstvom za čišćenje podova. Nakon što bih prvo dobro očistila deo poda, isprala bih prljavu vodu koju sam koristila u prvoj rundi. Zatim bih prešla na korišćenje čiste vode da operem mop za drugu rundu, pa bih ga isprala. Voda postaje manje prljava kako možete videti u videu - napisala je Samanta. 

BONUS VIDEO: