KUPILA JE SLIKU ZA 400 DINARA NA BUVLJAKU, A PRODAJE ZA 230.000 EVRA: Neće vam biti dobro kada čujete kako joj je to pošlo za rukom


IZVOR: N.J. - 07.09.2023 | 10:15


Jedna žena je 2017. godine kupila sliku na pijaci za oko četiri dolara što je manje od 400 dinara.

Foto: shutterstock
KUPILA JE SLIKU ZA 400 DINARA NA BUVLJAKU, A PRODAJE ZA 230.000 EVRA: Neće vam biti dobro kada čujete kako joj je to pošlo za rukom

Ljubiteljka antikviteta je po izuzetno niskoj ceni kupila jednu sliku, a onda se našalila da je reč o umetničkom delu. Odnela je sliku kući i rešila da istraži o čemu se radi i šta je stvarno kupila. Nije našla nikakve informacije.

Narednih nekoliko godina, fotografije je stajala u spavaćoj sobi, a onda je odlučila da je skine. Zaboravila je na nju i stajala je u nekom delu ormana. Prošle godine u maju, čistila je kuću i ponovo je pronašla sliku. Tada je odlučila da se raspita putem drušvenih mreža.

Objavila je fotografije rada na Fejsbuk stranici "Stvari pronađene u zidovima" koja je posvećena "pričama o stvarima koje ste pronašli u zidovima, iskopali u svom dvorištu, ili u onoj napuštenoj kući prekoputa vaše bake", prema opisu grupe.

Foto: Unsplash/ Kenny Eliason

Dnevna soba u bež i plavoj boji

Mnogi su pisali da bi trebalo da kontaktira Loren Luis, ona je bivša kustoskinja i radila je sa slikama tri generacije porodice Vejt. Kada je pogledala bila je 99 odsto sigurno da je autentična.

- Iako ima određene manje ogrebotine i potrebno joj je površinsko čišćenje, bila je u neverovatnom stanju s obzirom na to da niko od nas nije imao ideju kakav je put prošla u poslednjih 80 godina - rekla je kustoskinja.

Procenjuje se da će ova slika biti prodata za oko 250.000 dolara, što je oko 230.000 evra, prenosi "Kurir".

BONUS VIDEO: