NIKO NE ZNA ČEMU STVARNO SLUŽI VRH PEGLE ZA VEŠ: Oduševićete se kada vidite koliko je ovo korisno (VIDEO)


IZVOR: N.J. - 19.08.2023 | 15:50


Vrh pegle za veš ima svoju svrhu za koju mnogi ne znaju.

Foto: shutterstock
NIKO NE ZNA ČEMU STVARNO SLUŽI VRH PEGLE ZA VEŠ: Oduševićete se kada vidite koliko je ovo korisno (VIDEO)

Pegla za veš sigurno je jedno od omiljenih kućnih aparata svake domaćice. Znatno olakšava svakodnevnicu. Naravno, postoje i one koji mrze ovaj kućni posao što je potpuno razumljivo. Kada dođete nakon napornog dana i čeka vas mnogo obaveza, sigurno da peglanje nije najpoželjnije u tom momentu.

Ipak, sigurno da niste mnogo obraćale pažnju na sam dizajn ovog aparata. Trouglasti vrh ima svoju svrhu. Zapravo, stvari poput majica sa kragnom i košulja nekada je stvarno teško ispeglati jer im ne možete "prići". Postoji rešenje za taj problem, a mnoge dame nisu ni bile svesne da je rešenje u samoj pegli za veš.

Foto: pixabay.com

Pegla za veš

Mama Kristina Arsić podelila je svoj trik na Instagramu i oduševila čak preko 300. 000 osoba!

Kada ispeglate majicu ili košulju, vrhom iste uhvatite kragnu. Kragna će samo leći između trouglastog dela i biće ispeglana. I sama žena čudila se kako trideset godina nije znala za ovaj trik.

Kako da očistite peglu?

Pasta od sode bikarbone

Pomešajte sodu bikarbonu i vodu u odnosu 2:1 (za svaku kašičicu vode dodajte dve kašičice sode bikarbone). Pasta bi trebalo da bude dovoljno retka da biste mogli da je razmažete, a opet dovoljno gusta da se lepi za grejnu ploču pegle u debelom sloju. Važno je da koristite destilovanu vodu. Destilovana voda nema kamenca u sebi tako da tokom čišćenja nećete nanositi nove slojeve kamenca koji želite da uklonite. Pastu ćete skinuti vlažnom krpom. Onda uzmete štapić za uši i očistite svaku rupicu pojedinačno. Zatim uključite peglu na najjaču temperaturu, pre toga ispraznite vodu, i ona će početi da izbacuje paru.

Pasta za zube

Očistite peglu pastom za zube. Namažite pastu na ploču i dobro istrljajte, a zatim je prebrišite vlažnom, pa suvom krpom. Po potrebi, ponovite ovo par puta.

BONUS VIDEO: