ZATRUDNELA JE DOK JE BILA TRUDNA: Doktori nisu znali uzrok njene teške TRUDNOĆE, kada su se rodile otkriveno je da obe imaju OVE bolesti!


IZVOR: M.O. - 20.06.2023 | 15:00


Iako je ovaj slučaj jako redak, ipak se sve češće dešava ovaj fenomen - superfetacija.

Foto: printscreen/youtube.com
ZATRUDNELA JE DOK JE BILA TRUDNA: Doktori nisu znali uzrok njene teške TRUDNOĆE, kada su se rodile otkriveno je da obe imaju OVE bolesti!

Sofi Smol je majka iz Velike Britanije koja je zatrudnela dok je bila trudna. Rodila je blizance Holi i Darsi koje su začete u razmaku od 28 dana. 

Koliko god da je čudno, ova pojava se naziva superfetacija i jako je retka!

Razlog zašto je ovo tako retko je taj što nakon što je embrion oplođen, telo žene postavlja prirodne barijere kako bi sprečilo nastanak druge trudnoće. Međutim, u superfetaciji, telo zaobilazi ove barijere, što dovodi do drugog oplođenog embriona. 

Nosila sam dve bebe koje su rasle u različitim fazama, ali mi to nismo znali -, objasnila je majka.

Kako Sofi navodi, iako je posumnjala da je trudna ipak su odlučili da nastave da pokušavaju "za svaki slučaj". 

Foto: printscreen/youtube.com

Majka sa svojim devojčicama, bliznakinjama.

 

28 dana nakon začeća ćerke Holi, par je začeo njenu "blizanku", Darsi, a ni lekari to nisu odmah shvatili. 

- Nisam mogla da shvatim zašto sam toliko bolesna. Na ultrazvuku su mi rekli da možda nije nešto kako treba. Nisu mogli da shvate zašto je jedan blizanac veći - rekla je majka. 

Mama je rodila blizance začete u razmaku od 28 dana. Razlika u njihovoj veličini je bila ogromna, iako su rođene u razmaku od dva minuta, jedna je imala skoro tri kilograma, dok druga nije imala ni puna dva.  POGLEDAJ GALERIJU

 

- Kada su se rodili, razlika u rastu između njih dvoje bila je 35 odsto, što je ogromno -, rekla je Sofi.

Nakon što su se rodili, doktori su konačno shvatili da je Sofi ostala trudna dok je bila trudna. Zbog toga je njena trudnoća bila tako neobična, a takođe i zašto su njeni blizanci uvek bili tako različitih veličina u materici.

- Darsi je bila beba od 32 nedelje, a Holi je bila beba od 36 nedelja -, objasnila je Sofi.


Trudnoća je bila teška i zbog toga su obe devojčice imale zdravstvene probleme. Holi je rođena sa cerebralnom paralizom, koja je zahvatila desnu stranu njenog tela. A Darsijeva sluznica stomaka se nije pravilno razvila. Bio je to težak početak za njihovu mamu i obe bebe.

Međutim obe devojčice dobro napreduju, te su svaki izazov do sada dobro i uspešno savladale. 

- Apsolutno napreduju, pošle su u vrtić i izuzetno su aktivne i živahne. Plašila sam se kakva će im biti budućnost ali sada sam tako srećna i blagoslovena što ih imam - rekla je za kraj mlada mama. 

BONUS VIDEO: