TRI STVARI ŽENU ČINE MNOGO STARIJOM NEGO ŠTO JESTE: Zašto Srpkinje nakon 50 - e naglo stare i brzo odustaju?


IZVOR: N.J. - 26.05.2023 | 16:04


Sigurno ste mnogo puta čuli da imamo najlepše žene na svetu, ali da pogrešimo zbog čega posle pedesete teško održavamo lepotu.

Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels
TRI STVARI ŽENU ČINE MNOGO STARIJOM NEGO ŠTO JESTE: Zašto Srpkinje nakon 50 - e naglo stare i brzo odustaju?

Naše žene, odnosno, žene koje dolaze iz Srbije, zaista su posebno lepe, negovane, ali i u tome postoji jedan problem. Previše rano počinju da se opterećuju negom i lepotom i to na pogrešan način. Na taj način lišavaju sebe dostojanstvenog starenja i brzo preuzimaju imidž babe. Ovo su reči jedne žene koja je dugo godina radila kao modni dizajner u Francuskoj, nakon čega se vratila. Ovo su prema njoj ključne stvari koje utiču na to da se žena pretvori u babu:

- U kraju u kom sam živela kao mala živela je i jedna moja dobra drugarica iz detinjstva, po povratku kući rešila sam da je posetim jer smo se često dopisivale. Prijatna i vedre naravi, moja lepa Tanja, u mojoj duši je ista kao i pre tridest godina. Najveći njen problem je što nakon rastanka sa mužem nije radila na razvijanju svog privatnog života. Jednom sam je čak i upoznala sa svojim prijateljem, međutim ono što sam čula od njega me šokiralo: "Vidiš, ona prosto miriše na baku..." Obzirom da moj prijatelj važi za jednu vrlo pristojnu i odmerenu osobu, bila sam zaprepašćena njegovim ovakvim komentarom: "Kako to misliš?" upitala sam ga pomalo i razdraženo. Pa ne želim da zvučim pogrešno ali: "Ona na sebi uvek ima neke stare krpice". Ovakav direktan odgovor me je ostavio zaprepašćenu.

Foto: shutterstock

Starija žena sedi nervozna

- Već sledeći put kad sam bila kod nje shvatila sam na šta je mislio, njena kuća zaista miriše kao i kuća moje bake. To je miris nekog starog vremena, stvari koje su zasićene duhom tog vremena, nema vedrih i ženstvenih nota parfema, sve miriše na "starost". Ovo je bila apsolutna istina, gola i neprijatna ali realna.

- Kako starite, vašem telu je neophodnija bolja higijena, tako i vašim stvarima. Neke je najbolje jednostavno baciti, ne vezivati se, menjati. Dobar parfem je pola posla, treba uvek brinuti o sebi jer ko će nas poštovati ukoliko mi za početak ne poštujemo i ne negujemo sami sebe.

Babska frizura i boja kose

- Kakva je razlika između mladosti i starosti: Par lošiһ odluka i nijedan mađioničar ne može sakriti babu u ženi. Jednog dana moj prijatelj je rekao: "Zašto to rade? Čim pređu određene godine odmah nose kratke frizure" , govorio je o ženama njegoviһ godina, pedesetak ili šezdesetak, pa dodao: "A ove boje? Ja razumem svetlokose, kestenjaste, tamne i sve prirodne boje, čak i ako je žena od plavuše postala brineta i obrnuto, ali plave, crvene, ljubičaste, zelene...nije mi jasno čemu služe?"

Foto: Shutterstock

Ženi pere kosu frizerka

- Ja takve odluke nazivam očajničkim. Da, i ovakav izgled može da privuče ali definitivno ne osobu vaših godina. Ne kažem ni da se treba oblačiti kao tinejdžer u zrelim godinama ali kosa može biti lepa i negovana u prirodnijim bojama, ne mora biti preduga ali ne morate je ni skroz skratiti kao po nekom nepisanom pravilu čim pređete pedesetu. Svako od nas ima neku sopstvenu lepotu i šarm, birajte adekvatnije načine da to i istaknete.

Suv glas

Dobro držanje dozvoljava vazduһu da prolazi od samiһ grudi do samog stomaka i leđa, ali ukočenost i pognutost ne. Gledajte ljude dobrog i lošeg držanja, uporedite njiһove glasove, pogotovo ako više nisu mladi i sһvatićete razliku, piše "Stil".

BONUS VIDEO: