RASTVOR OD TRI SASTOJKA IMA VIŠESTRUKU PRIMENU: Mrlje nestaju u sekundi i sve ostaje čisto i mirisno


IZVOR: N.J. - 15.03.2023 | 11:15


Da li želite da se rešite mrlja sa dušeka ili da očistite tepihe?

Foto: shutterstock
RASTVOR OD TRI SASTOJKA IMA VIŠESTRUKU PRIMENU: Mrlje nestaju u sekundi i sve ostaje čisto i mirisno

Ako vas muče prljavi tepisi ili mrlje na dušeku možete sami pripremiti odličan rastvor i rešiti problem. Dobra stvar ovog recepta je što rastvor možete koristiti ako se borite sa prljavštinama na oba pomenuta mesta, to govori koliko je praktičan i efikasan. Ne morate trošiti novac na skupe proizvode, samo odvojite malo vremena da rastvor sastavite i mrlje će nestati bez mnogo muke.

Recept je veoma jednostavan, a sastojci su pristupačni. Takođe, ovaj rastvor pomoći će vam da neutrališete i neprijatne mirise.

Foto: Shutterstock

Žena uređuje dnevnu sobu

Sastojci:

250 mililitara hidrogena, najbolje je da koristite od 3 odsto

Tri velike kašike soda bikarbone
Kapljica - dve tečnog sapuna ili deterdženta za pranje sudova

Hidrogen i sodu bikarbonu pomešajte. Kada dobijete glatku smesu onda sipajte deterdžent, sve se to promeša pa se prespe u bocu sa raspršivačem. Kada krenete da prskate po tepihu ili dušeku, počeće da peni. Sačekate da se površina osuši (to možete da ubrzate fenom za kosu), i na kraju iščetkajte suvom četkom ili usisajte, objašnjava "Krstarica".

Ako želite samo da osvežite tepih ili neki dušek, potrebna je soda bikarbona. Pospete je po tepihu i samo usisate nakon toga.

Foto: Photo by Ryan Christodoulou on Unsplash

Čista dnevna soba

Još jedan trik

Ako imate problema sa neprijatnim mirisima u kupatilu, probajte sledeće:

Uzmite malo vate i natopite je mirišljavim uljem. Vatu možete da odložite na neko nevidljivo mesto. Na primer, ako imate neku vazu u kupatilu ili neku figuru sklonite vatu tu, a miris će trajati sigurno nekoliko dana.

BONUS VIDEO: