NAJPOŽELJNIJI MUŠKARCI IMAJU JEDNU ZAJEDNIČKU OSOBINU! Žene prosto na nju otkidaju!


IZVOR: Republika - 01.05.2021 | 09:30


Nije neuobičajena pojava da su određeni muškarci, koji su prosečnog izgleda, ali imaju visok nivo samopouzdanja popularniji među ženama nego oni privlačnijeg fizičkog izgleda, a postoji i objašnjenje za taj fenomen.

Foto: Photo by Jakari Ward on Unsplash

Studija objavljena u časopisu Psychological Science otkriva kako su muškarci prosečnog fizičkog izgleda i zavidnog nivoa samopouzdanja poželjniji kod ženskog pola nego oni s višim nivoom fizičke privlačnosti.

U istraživanju je učestvovalo 96 muškaraca i 103 žene koji su bili deo eksperimenta u obliku brzinskih dejtova. Svaki učesnik je proveo tri minuta u razgovoru sa drugim učesnikom, a rezultati su pokazali da su muškarci koji veruju da su privlačniji nego što jesu ženama zapravo i poželjniji.

Osim što se pokazalo kako je samopouzdanje ključna stvar za ovakav ishod istraživanja, studija je takođe pokazala kako muškarci koji nisu previše opterećeni svojim fizičkim izgledom odgajaju i samouvereniju decu.

Zaključak je jasan, a sada i naučno dokazan: žene preferiraju samouverene i dobroćudne muškarce čiji fizički izgled nije nužno povezan s tipičnim standardima lepote.