CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVAMO KAFU I ČAJ: Stručnjaci objasnili koji način je PRAVILAN


IZVOR: Republika - 06.03.2021 | 08:44


Kada kuvate kafu ili čaj, da li imate običaj da u džezvu ili kuvalo sipate vruću vodu iz bojlera kako biste ubrzali proces zagrevanja? Ako to radite, pravite veliku grešku, kažu stručnjaci iz američkog Istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Oni napominju da je uvek bolja ideja koristiti hladnu vodu za kuvanje toplih napitaka, ali i hrane.

- Kvalitet tople vode iz bojlera je lošiji, ona nije za piće. Prvenstveno je namenjena za pranje veša, posuđa i svega ostalog, a hranu i bilo šta što unosimo u organizam čak treba i ispirati hladnom vodom. Vruću vodu ne možemo baš nazvati 'otrovnom', u njoj nema kalijum cijanida, ali svakako je preporučljivije kuvati hranu u hladnoj, kao i koristiti je za pripremu čaja, kafe i drugih toplih napitaka - objašnjavaju stručnjaci, piše Mondo.