(RECEPET) Domaće ulje iz kuhinje za potamnjivanje kože: Od blede fleke, do bronzane lepotice


IZVOR: Republika - 19.07.2020 | 23:40


Tokom sunčanja dame žele što brže da dobiju bronzani ten koji sa ponosom vole drugima da pokazuju. Zato vam predstavljamo domaće ulje od šargarepe, lavande, žalfije i maslinovog ulja koje pospešuje promenu boje kože prilikom izlaganja suncu.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Maslinovo ulje ima prirodni zaštitni faktor 2, što je zanemariva zaštita za današnje zračenje, ali prirodno veći faktor imaju šargarepa i orah, što znatno podiže zaštitni faktor ovog ulja, a osim toga i blagotvorno deluje na kožu.

Šargarepa je bogata beta-karotenom i vitaminom A i koristi se i u modernim preparatima za sunčanje, jer obnavlja kožu i usporava njeno starenje, ali i ubrzava potamnjivanje.

Lavanda i žalfija takođe su odlični za negu kože, deluju protivupalno i na akne, opekotine, rane, a takođe smanjuju i celulit. Osim toga, ovi sastojci će ulju dati predivan miris.

Priprema

Napunite flašu otprilike 60-70 odsto tim sadržajem, a potom nalijte do vrha maslinovim uljem. Mješavina se ostavi na suncu 20-25 dana, uz svakodnevno miješanje mućkanjem boce, a na kraju se procijedi kroz nekoliko slojeva gaze.