Ova SALATA je lek za gorušicu: Isprobajte recept za sprečavanje lučenja viška želudačne kiseline


IZVOR: Republika - 10.07.2020 | 08:42


Stomak je centar života, po istočnjačkoj filozofiji... Iako je zdravlje organa za varenje izuzetno važno, praksa pokazuje da ljudi malo pažnje posvećuju istom.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Skoro da nema čoveka koji bar jednom u životu nije imao stomačne tegobe - bolove, grčeve, nervozna creva, a još češći su primeri onih koje muče želudačna kiselina, gorušica i mučnina.

Svakako da pravilna i zdrava ishrana velikim delom može da utiče na otklanjanje pomenutih tegoba, ali kako znamo da su u današnje vreme brza hrana i neredovni obroci jednostavno neminovnost - onda treba naći način da pomognemo organima za varenje da bolje "rade svoj posao".

Priroda je zauvek najbolji saveznik u takvim "misijama".

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Recept za sprečavanje lučenja viška želudačne kiseline

Višak želidačne kiseline je rezultat nepravilne ishrane, a vrlo često i načina na koji unosimo hranu u organizam. Ukoliko jedemo uz televozor ili laptop, naš organizam to ne registruje kao unos nutritijenata jer je reč samo o što bržem jedenju bez svesti o tome da se u organizam unosi nešto hranljivo, što je veoma važno. 

Salata za stomačne probleme

  • sveži kupus 
  • sveža šargarepa 
  • može da se doda malo maslinovog ulja, ali nikako nemojte da solite salatu

Ovaj receptoblaže želudac i apsorbuje višak želudačne kiseline, a sveža šargarepa reguliše probavu. Jedući šargarepu ćete se pripremiti za tople, sunčane dane.