Najslađa dijeta: Mršavite uz zdrave obroke i porciju sladoleda svakog dana


IZVOR: novosti.rs - 16.07.2019 | 00:11


Dijeta tokom leta lakše se podnosi uz jednu porciju sladoleda dnevno. Sve dok su glavni obroci ograničeni i sastoje se iz zdravih namirnica, ova poslastica neće poremetiti gubitak kilograma. Dobro izbalansiran jelovnik će omogućiti da se kalorijski unos drži pod kontrolom.

Foto: Photo by Lukas from Pexels

Kada ste na sladoled dijeti, savet je da jedete različite hranljive namirnice koje su bogate vlaknima, zajedno sa voćem, povrćem i dnevnom porcijom sladoleda. Možete da jedete sladolede različitih vrsta, mada je najbolje držati se provereno zdravijih, domaćih sladoleda kod kojih možete i da kontrolišete količinu kalorija kad ih pravite. Preporučuje se da jedete niskomasni sladoled koji ima 125 ili manje kalorija po obroku, odnosno u jednoj činiji.

Žene na dijeti mogu da pojedu jednu činijicu sladoleda dnevno, a muškarcima je dozvoljena jedna i po činijica.

PRVI DAN

Doručak: Šolja žitnih pahuljica prelivenih sa kašičicom šećera, šolja borovnica i šolja niskomasnog mleka

Ručak: Sendvič sa dve kriške integralnog hleba, parčetom zelene salate i 75 g tunjevine. Po želji dodajte i kolutove paradajza i kao začin mrvljeni bosiljak. Jedna činijica sladoleda

Foto: pixabay.com

Večera: Parče pice bez šunke, sa sirom i mešana salata

DRUGI DAN

Doručak: 75 g mladog sira, dva tosta od integralnog hleba, pomorandža

Ručak: Grilovane pileće grudi (150 g), parče integralnog hleba, velika salata od sezonskog povrća. Činijica sladoleda

Večera: 200 g šampinjona pečenih na teflonu, 25 g šunke, šolja parenog mešanog povrća (karfiol, šargarepa, mlade boranije, grašak), paradajz salata

TREĆI DAN

Doručak: Kuvano jaje, dve kriške tonus hleba i polovina banane srednje veličine

Foto: pixabay.com

Ručak: Pola šolje tune, pola šolje švapskog sira ili pola šolje sardine sa dve kriške integralnog hleba. Činijica sladoleda

Večera: 150 g kefira, dve šolje zelenog povrća (grilovano, dinstano, kuvano, pareno), šolja celera, pola banane

ČETVRTI DAN

Doručak: Kriška nemasnog sira, četiri slana krekera i grejpfrut

Ručak: Kuvano jaje i dve kriške niskokaloričnog hleba po izboru (tonus, integralni, ražani, hleb od heljde). Jedna činijica sladoleda

Foto: pixabay.com

Večera: Pola šolje tunjevine ili niskomasnog sira ili švapskog sira ili sardine, dve kriške niskokaloričnog hleba, šolja celera, šolja karfiola (ili drugog zelenog povrća), jabuka

PETI DAN

Doručak: Grejpfrut, dve kriške integralnog hleba i dve kašike putera od kikirikija

Ručak: Pola šolje tunjevine ili pola šolje posnog sira ili pola šolje sardine sa dve tanke kriške hleba. Jedna činijica sladoleda

Foto: Photo by Alisha Mishra from Pexels

Večera: 150 g nemasnog mesa po izboru sa malo začina, šoljica zelenog povrća (blitva, tkvice, spanać) koje je spremljeno na pari, šolja cvekle ili šargarepe, mala jabuka ili kruška.