"OPEKLO MI JE POLNI ORGAN I ZADNJICU, KOŽA MI JE OSTALA NA WC ŠOLJI": Doktorka isprobala najbrži način za mršavljenje, pa se žestoko UPROPASTILA


IZVOR: N.J. - 05.10.2023 | 20:10


Zbog dijabetesa tipa 2 koristila je lek koji pomaže i u mršavljenju.

Foto: Instagram-com
"OPEKLO MI JE POLNI ORGAN I ZADNJICU, KOŽA MI JE OSTALA NA WC ŠOLJI": Doktorka isprobala najbrži način za mršavljenje, pa se žestoko UPROPASTILA

Doktorka Maria Rosas iz Teksasa, koristila je lek Ozempik jednom nedeljno za dijabetes tipa 2. Prva nedelja prošla je dobro jer je nivo šećera u krvi bio kako treba. Sledeće nedelje doktorka je počela da oseća ogromnu bol u leđima, genitalijama i zadnjici. Ta područja postala su jako crvena kao da je bila na Suncu danima.

A onda je primetila da su se "komadići kože" pojavljivali na dasci WC šolje i toalet papiru kada je čistala ta područja.

Kad je pregledala svoje genitalije, anus i zadnjicu, doktorka je rekla da je koža bila oguljena i kao opečena. Samo 20 dana nakon korišćenja leka u avgustu 2023., nazvala je svog doktora, a on joj je rekao da prestane sa korišćenjem Ozempika.

- Ozempik mi je pomogao, ali mislila sam da ću u jednom trenutku umreti zbog onoga što se događa s mojim telom. U avgustu mi se pojavila bol u genitalnom području i na zadnjici. Primetila sam "komadiće" kože na WC šolji i na maramici kada sam čistila to područje. Proverila sam i videla sam da su mi genitalije, anus i zadnjica bili kao opečeni, a na nekim područjima ougljenjena koža - napisala je u članku za Newsweek, a prenosi "Dejli mejl".

Doktor joj je postavio dijagnozu alergije na lek kao nuspojavu Ozmepika.

U slučajevima kada se to dogodi, uput o leku kaže da pacijenti moraju odmah prestati sa korišćenjem Ozempika i obratiti se svom lekaru. Doktorka je sada na strogoj dijeti kako bi kontrolisala nivo šećera u krvi i kaže da ne planira više da uzima nikakve lekove dok potpuno ne ozdravi.

Ozempik i Wegovy, prvotno su odobreni kao pomoć u lečenju dijabetesa, no ubrzo je otkriveno da takođe pomažu pacijentima u mršavljenju. Lekari su ih tada počeli prepisivati ​​za mršavljenje. Wegovy je sada odobrila FDA za ovu svrhu.

Podaci pokazuju da je bilo više od četiri miliona recepata za lekove za mršavljenje kao što su Ozempik, Wegovy i Mounjaro u 2022. godini, dok je prvi najčešće izdavan.

BONUS VIDEO: