MOJA BAKA JE KRALJICA PRIRODNOG, KADA SE PREHLADIM DA MI OVAJ RECEPT: Narodni lek za kašalj od TRI sastojka koji sigurno deluje!


IZVOR: N.J. - 29.01.2023 | 12:03


Bakin prirodni recept za domaći sirup protiv kašlja.

Foto: Profimedia
MOJA BAKA JE KRALJICA PRIRODNOG, KADA SE PREHLADIM DA MI OVAJ RECEPT: Narodni lek za kašalj od TRI sastojka koji sigurno deluje!

Za ženu koja je tvorac ovog recepta kažu da je kraljica svega prirodnog, stalno je pripremala domaće čajeve, a kada je neko u porodici imao prehladu, odmah su zvali baku da im da recept. Tada, ona se povlači u sobu gde su joj knjige o biljnim lekovima i izađe sa receptom koji čini čuda, poput ovog.

- Svako u porodici ima ovaj recept za domaći sirup protiv kašlja jer stvarno deluje, a da ne spominjemo da je prirodan od samo tri snažna sastojka; med, maslinovo ulje i limunov sok! Odličan je za decu stariju od godinu dana. Smiruje glavobolju i kašalj, a pogotovo noćni kašalj - objašnjava blogerka Monik na blogu "Dive mogu da kuvaju".

- Moja baka koristi samo jedan limun u svom receptu, ali ja volim da koristim više jer je limun tako dobar u borbi protiv prehlade i stvarno pomaže da se uravnoteži slatkoću meda. Takođe, moja baka čuva ovaj lek protiv kašlja u frižideru, ali ja svoj čuvam u ormariću - kaže.

Foto: YouTube/ Divas Can Cook

Napitak od meda za kašalj

Potrebno vam je:

1/2 tegle meda

1/2 šolje maslinovog ulja

1 - 5 isceđenog limuna

U manji lonac dodajte sve sastojke. Grejte na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje. Pomerite sa ringle nakon tri minuta i pustite da se malo ohladi. Uzimajte jednu kašiku prema potrebi, blago zagrejanu.

BONUS VIDEO: