Prirodni lek protiv začepljenih krvnih sudova: Regeneriše telo, obnavlja jetru, reguliše masnoće...


IZVOR: Republika - 19.09.2020 | 00:25


Ovaj odličan prirodni lek spravlja se od samo 4 sastojka, a dobar je lečenju i prevenciji zakrčenih krvnih sudova.

Foto: pixabay.com

Takođe, dobar je za regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje opšteg umora organizma, sprečavanje i lečenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima.

Ovaj prirodni lek sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Sastojci

- 4 cele veće glavice bijelog luka

- 4 limuna sa korom

- manji koren đumbira ( 3-4cm)

- 2 litre čiste vode

 
$bp("Brid_00451402", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Priprema

Limun dobro operite pa ga isecite na komadiće. Oljuštite beli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender.

Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smesu sipajte u metalnu posudu, prelijte sa dve litre vode i zagrejte sve uz nešanje do tačke ključanja. Tik ore nego što smesa  proključa, isključite ringlu i pustite da se sve dobro ohladi. Procedite kroz srednje gustu cediljku i sipajte u staklene boce.

Ovaj lekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dl najmanje 2 sata pre jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru.

 
$bp("Brid_00451420", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Period liječenja traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice, nakon čega možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu.

Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda. Nakon 3 nedelje korištenja trebali biste osetiti značajnu regeneraciju tijela.

Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuhanja neutrališe miris belog luka. Pre svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim lijekom kako bi se talog limuna i bijelog luka na dnu pomiješao sa sokom.