Detoks dijeta od samo 3 dana: Izgubićete na kilaži i ulepšati svoj ten


IZVOR: Republika - 05.02.2020 | 04:14


Iako je ova dijeta rigorozna, vredi se pomučiti jer su rezultati sjajni! Pored toga što dovodi do gubitka kilaže, sa ovim detoksom popravićete svoj ten i izgledati svežije i lepše.

Foto: Photo by rawpixel.com from Pexels

Foto: Ilustracija

Ova detoks dijeta zasniva se na tome da se svakoga dana jedu isti obroci koji su sačinjeni od voća i povrća, sa vrlo malo proteina i masti.

Plan ishrane

Doručak

Pomešajte jednu šolju obranog prirodnog jogurta sa porcijom suvog voća i dve kašike ovsenih pahuljica. Porcija voća: 4 suve kajsije, 5 suvih šljiva ili 2 kašike sušene brusnice.

Užina

Povrće narežite na štapiće: celer, zeleni krastavac, šargarepa, žuta i crvena paprika. Serviramo ceo koktel uz paradajz i rotkvice. Povrće se može grickati tokom dana u bilo kojoj količini.

Ručak

Sitno iseckajte sve sastojke: 4 srednje tikvice, 3 stabljike celera, 1 šolja zelenog pasulja, 1 velika gomila svežeg peršuna, 1 limenka paradajza i 3 čena belog luka. Dodajemo 2 kafene kašike morske soli, 2 kašike sušenog timijana, ruzmarina, origana. Sipajte 4 šolje vode i kuvajte.

Večera

Izmešajte obrani sir sa porcijom svežeg ili smrznutog voća i dve kašike ovsenih pahuljica.

Porcija voća je: 1 šolja malina, 1 šolja borovnica, 1 jabuka, 1 kruška, 1 pomorandža, 2 breskve, 2 kivija ili 2 nektarine.

S obzirom na to da ova dijeta nema puno proteina nije preporučljivo da je držite dugo. Najbolje je 3 dana, a ukoliko želite, možete da je produžite na 5, ali nikako duže od toga. Cilj ove ishrane jeste da očistite organizam, izgubite nešto od kilaže i osvežite svoje telo. A uz to, zbog unosa kvalitetnih masti iz orašastih plodova izgledaćete lepše jer će se popraviti ten.