SVAKA ČAST POLJACIMA! Odrekli se vatrometa i petardi zbog ljubimaca!


IZVOR: Republika - 02.01.2018 | 03:13


Poljaci su pokazali celom svetu kako izgleda to kad nisi egoista. Naime gradske vlasti su oblepile ceo grad natpisima na kojima savetuju ljude da se odreknu vatrometa i petardi, zarad života naših krznenih prijatelja.

Foto: pixabay.com

Foto: ilustracija

- Zimski centar Zakopane blizu Nacionalnog parka Visokih Tatra na jugu zemlje, omiljeno mesto Poljaka i stranih turista za doček je namerno odustao od vatrometa, a gradske vlasti apelovale su na plakatima i lecima na goste da i oni odustanu od petardi i domaće pirotehnike parolom "nemojmo biti egoisti, jer svet ne pripada samo nama, ljudima - prenosi agencija.

- Preplašene divokoze mogu da poginu u paničnom bekstvu. Druge životinje, kao medvedi bude nam se iz zimskog sna što za njih može biti smrtna opasnost - apelovao je posredstvom državne televizije TVP na turiste u Tatrama da tiše slave u novogodišnjoj noći direktor Tatranskog narodnog parka Šimon Žobrovski. 

Foto: pixabay.com

STOP petardama

Nebo i fasade obasjane svetlom lasera i tone konfeta zamenile su u ponoć vatromete u gradovima širom Poljske - Bjalistoku, Vroclavu, Slupsku, Sosnovjecu, Radlinu, Lublinu gde su odbornici poveli računa i o dobru četvornožnih sugrađana - pasa i mačaka. 


- Želimo da pokažemo celoj Poljskoj i Evropi da možemo sjajno da se zabavljamo a da ne činimo nepravdu drugima. Neće biti vatrometa ali biće vatreni šou, dolazi cirkus ali bez životinja, biće i veganski bigos za sve - kazao je pred doček popularni gradonačelnik Slupska Robert Bjedronj.