ČUPAVCI - RECEPT ZA MEKANE KOKOS KOCKE: Samo ova priprema je NAJBOLJA, najjednostavnija do sada!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 07.03.2024 | 07:15


Mekan, sočan i preukusan slatkiš.

Foto: Shutterstock
ČUPAVCI - RECEPT ZA MEKANE KOKOS KOCKE: Samo ova priprema je NAJBOLJA, najjednostavnija do sada!

Čupavci, ili kako ih još nazivaju, čoko-bombice, predstavljaju omiljenu poslasticu mnogih ljubitelja slatkiša na Balkanu. Ovi mekani kolačići, sa svojom jedinstvenom kombinacijom ukusa čokolade i kokosa, predstavljaju nezaobilazni deo svakog pripremljenog stola. Ovaj kolač osvaja ukusom, a sprema se izuzetno brzo.
 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 125 g margarina ili maslaca
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 150 g šećera
  • 250 ml mleka
  • još 100 g kososa za posipanje

Pleh dimenzija 30x20cm.

Foto: youtube/printscreen/bokinakuhinja

Recept za čupavce

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite mikserom, a onda dodajte 150 grama šećera. Kada se formira sneg od belaca onda polako dodajte žumanca i nastavite da mutite. Nastavite da mutite sve dok smesa ne postane ujednačene boje. Potom dodajte 100 mililitara ulja, 150 mililitara mleka i jedan vanilin šećer. Nemojte mutiti već sve sjedinite kašikom. Potom sipajte brašno i jedan prašak za pecivo. Dok dodajete brašno mešajte sve vreme dok se smesa ne sjedini, a brašno ne rastvori kako treba.

Sipajte u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

U veliku šerpu stavite margarin, šećer, mleko i čokoladu. Istopite na tihoj vatri. Kada provri ostavite još pet minuta da vri.

Ohlađen biskvit isecite na kocke. Preliv treba da bude ohlađen, a onda kocke ubacite u preliv sa svih strana podjednako, a za kraj uvaljajte u kokosovo brašno.

Uživajte!

BONUS VIDEO: