TERAPEUTKINJA TVRDI DA NISMO NI SVESNI STVARI KOJE NAM UNIŠTAVAJU VEZU: Evo kako sve da preokrenete u svoju korist, uradite ovo


IZVOR: N.J. - 23.03.2023 | 14:10


Terapeutkinja objašnjava koju taktiku primenjuje na suprugu i to zaista radi!

Foto: shutterstock
TERAPEUTKINJA TVRDI DA NISMO NI SVESNI STVARI KOJE NAM UNIŠTAVAJU VEZU: Evo kako sve da preokrenete u svoju korist, uradite ovo

Terapeutkinja Šenejd Smit podelila je uobičajene greške koje parovi čine i tako narušavaju njihov odnos - i kako održati zdravu vezu. Ona je objasnila koji je to glavni razlog za prekid veze, a tvrdi da se većina parova sukobljava oko istih stvari.

Objašanjava da mnogi problemi proizlaze iz onoga što vičete tokom svađe, kada vam je glavni interes da se branite, a ne da razumete partnerovo gledište. 

- U žaru svađe, to neće izaći na dobro. Stoga obično se preispitam, dam sebi tri sekunde. Nemojte preterivati kad ste u sukobu. Napravite pauzu, čak i ako je to samo nekoliko sekundi, i donesite odluku da li treba to reći ili kako ćete reći - rekla je za "Today".

Ona podstiče parove da preispitaju svoje reči ako ih govore samo kako bi povredili partnera. Takođe, važno je zapamtiti da će u vezama uvek biti nesuglasica - ali to ne znači da ih ne možete rešiti bez povisivanja glasa i razmišljanja o svojim rečima.

Foto: Shutterstock

Žena se nervira nakon svađe sa partnerom

Najbolji trik za rešavanje sukoba

Kada govori o održavanju zdrave veze, kaže da je najveći trik koji koristi s sopstvenim mužem politika "okretanja prema". To znači naginjati se ili se u potpunosti uključiti u razgovor kada vaš partner pruži "ponudu za vezu", pružajući mu pažnju koja mu je potrebna u tom trenutku.

Tvrdi da to omogućuje partnerima da se zbliže dok uče kako da komuniciraju na dubljem nivou. Ističe još jednu stvar koja je važna, a to su nedeljni izlasci, bez obzira na to koliko ste dugo bili zajedno, jer veruje da to partnerima pruža priliku da se ponovno povežu nakon obavljanja svakodnevnih poslova.

BONUS VIDEO: