Feng-šui saveti za buđenje seksualne energije i strasti u krevetu: Uspostavite ljubavnu harmoniju u spavaćoj sobi


IZVOR: Republika - 24.03.2021 | 08:47


Udaljili ste se od partnera, sve manje vremena imate jedno za drugo zbog posla, obaveza ili dece... Vreme je da to promenite. Sledite savete drevne kineske veštine...

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Mašta, volja i, naravno, hemija neophodne su za dobar seks, ali postoje stvari na koje često zaboravljamo. Naime, da biste uspostavili harmoniju u svom ljubavnom životu, možda bi trebalo da uredite spavaću sobu prema feng-šui pravilima... Veoma je važno da izbegnete severnu stranu doma, pogotovo kada se radi o toaletu, prozorima i ulaznim vratima jer njihova pozicija na severnoj strani loše utiče na potenciju muškarca.

Međutim, pošto je nemoguće promeniti poziciju prozora i vrata jer to iziskuje velike troškove i posao, feng-šui stručnjaci savetuju da iskoristite magičnu moć soli. Naime, prvog i 15. u mesecu pospite malo soli po kući, pogotovo u spavaćoj sobi. Na ovaj način ćete neutralisati negativnu energiju, loše uticaje, pročistićete međusobne odnose i, ono što je svakako najvažnije, poboljšaćete svoj seksualni život.

Pored ovoga, u spavaćoj sobi mora da vlada potpuna čistoća jer, prema feng-šuiju, za napredak i dobar ljubavni život neophodan je čist životni prostor. Zato, ukoliko ste izgubili interesovanje prema partneru, romantika je utajila, očistite dom, pa će i vaš ljubavni i seksualni život biti bolji. Najbolje je da zajedno napravite veliko spremanje, a Tetka Saveta vam donosi i još nekoliko saveta koji će vam pomoći da unapredite seksualni život u feng-šui stilu.

Foto: Photo by Annie Spratt on Unsplash

Foto: Ilustracija

1. Odaberite pravo mesto

Idealno bi bilo da se spavaća soba nalazi na jugozapadnom delu, a ako to nije moguće, onda bi jugozapadni ugao u sobi trebalo da bude središte vaše ljubavi. Neka taj prostor bude poseban - stavite vaše zajedničke fotografije ili stvari koje imaju određeno značenje za vašu vezu.

2. Boje za razbuđivanje mašte

Tople i zemljane boje otvaraju srce i povezane su s erotskom energijom u svima nama, dok hladne poput plave i zelene mogu ohladiti strasti i osećanja. Zato posteljina treba da bude u toplim bojama - crvenoj, narandžastoj, žutoj, zlatnoj ili bež.

2. Mekano je prijatno

Ako želite da doživite neverovatna iskustva u krevetu, prema feng-šuiju, vaš krevet mora biti čist, mek i udoban. Pored toga, koristite prekrivač od veštačkog krzna, plišane jastuke i svilenu ili satensku posteljinu jer su prijatni na dodir. Nežni materijali će vam pomoći da se opustite i prepustite uživanju.

Foto: Photo by We-Vibe WOW Tech on Unsplash

Foto: Ilustracija

3. Tajna je u svetlu

Nikako ne smete zaboraviti na osvetljenje. Umesto jakog svetla, odaberite manje lampe ili sveće koje će vam pružiti diskretnu i nežnu svetlost tokom vođenja ljubavi.

4. Senzualnost

I na samom kraju ono najvažnije - zadovoljite svoja čula. Vid - nosite seksi donje rublje i gledajte ljubavne i erotske filmove sa svojim dragim. Sluh - slušajte omiljenu muziku. Miris - koristite mirisne sveće, losione, parfeme. Dodir - uvek nek vam bude čista kosa, nosite mekane svilene spavaćice i redovno menjajte posteljinu. Ukus - s vremena na vreme počastite dragog i sebe čokoladom, jagodama i šampanjcem.