Da li ste nekada čuli za suv orgazam? Evo o čemu se radi


IZVOR: Republika - 29.06.2020 | 23:18


Višestruki orgazam predstavlja zadovoljstvo koje muškarac doživi tokom jedne erekcije. Dugo je bio mit da jači pol može da doživi višestruke orgazme - ali seksualni stručnjak Džes O'Rajli otkrila je kako to zaista funkcioniše.

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

- Dok većinu orgazama prati ejakulacija kod muškaraca, ove prijatne senzacije mogu zapravo biti i bez njih, to se zove suv orgazam - rekla je O'Rajli.

Ona je objasnila da kod muškog orgazma važan pubikokigeus (pubični mišić) koji se nalazi između pubisa i trtične kosti. To je isti mišić koji vam omogućava nadzor nad uriniranjem.  Ako muškarac mokri i mora prestati on automatski stiska pubične mišiće i urin se zaustavlja. Po istom principu ovaj mišić može da se koristiti i za odlaganje ejakulacije, pri čemu se preporučuje da bešika tokom polnog odnosa ili masturbiranja bude prazna.

- Stisnite čvrsto na nekoliko sekundi kad osetite da ste blizu orgazma. Kada pustite, možete i dalje doživeti talas orgazmičnog zadovoljstva i neželjenih kontrakcija. Sačekajte dok ne dođete do tačke ejakulativne neizbežnosti da savijete pubični mišić i dišete duboko - dodala je Džes.