Dame su otkrile da veličina jeste bitna: Ali, ne ona na koju ste prvo pomislili


IZVOR: Republika - 26.01.2020 | 00:18


Muškarci su često opsedunti veličinom. Ali, nova studija pokazuje da se ova populacija često fokusira na veličinu koja je damama najmanje važna.

Foto: pexels.com

Foto: Ilustracija

Istraživanje je obuhvatilo preko 60 hiljada muškaraca , a oni koji su bili niži od 1,77m smatrali su se niskima. Rezultati su pokazali da su muškarci niži od 177cm prijavili su da su imali tri puta manje seksualnih partnera u odnosu na više muškarce.

- Žene oduvek preferiraju visoke muškarce, pa čak i kada je traženje partnera preko interneta u pitanju -  kaže dr Dejvid Frederik autor istraživanja.

Zašto se ovo dešava?

U pitanju je biologija! Naime, visina je dobar pokazatelj zdravlja jednog muškarca, a ženi znak sposobnosti da može da se brine o njoj i deci.

Još jedno istraživanje je pokazalo da su visoki muškarci rođeni lideri zbog čega su još privlačniji ženama. Ipak, postoji još nekoliko stvari pored fizičkog izgleda koje možda i više privlače žene.

- I muškarci i žene navode da su najvažnije osobine potrebne za dugu vezu inteligencija i razumevanje, zaključuje Frederik.