Tajna je u JEDNOM DODATKU! Džejmi Oliver dao SKRIVANI recept za NAJSOČNIJE PEČENO PILE
IZVOR: zena.blic.rs - 19.10.2018 | 03:14
Svi znamo za Džejmija Olivera i njegovo kulinarsko umeće, a ovog puta on otkriva poseban trik za pečeno pile. Kaže da će najsočnije biti ako ga stavite u mleko, verovali ili ne.
Poznati kuvar tvrdi da će mlečne masti da omekšaju meso i učine da postane sočnije nego što ste uopšte mogli da zamislite.
Takođe, Džejmi je dao savet i za hrskavu koricu - nju ćete dobiti ako pile premažete mešavinom maslaca i maslinovog ulja, pa ga pržite sve dok ne budete zadovoljni karamelizacijom kože.
Tek nakon što korica ne bude bar malo propržena, pile treba da se ubaci u rernu.
A evo i recepta za Džejmijevo aromatično, slasno pile - verujemo da kad ga jednom probate, više ga nećete praviti ni na jedan drugi način.
Potrebni sastojci:
*jedno pile od 1.5 kilograma
*pola litra mleka
*dva limuna
*10 čenova belog luka
*malo cimeta
*so i biber po želji
*maslinovo ulje
*šaka žalfije
Foto: pixabay.com
Priprema:
1. Pile dobro posloite, pobiberite i premažite ga maslinovim uljem, ali i sa malo maslaca.
2. Propržite pile sa svih strana u dubljem lonvu na malo maslaca sve dok korica ne postane zlatno-žuta.
3. Izvadite pile iz lonca, i ocedite ga od ulja u kom se pržila.
4. Vratite ga u šerpu, ali dodajte cimet, žalfiju, koru limuna i neočišćene čenove belog luka, te mleko.
5. Stavite šerpu u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite pile oko 90 minuta, sve dok ne bude potpuno pečeno.
6. Služite uz prilog od povrća (spanać, krompir pire, pekarski krompir, pirinač) i sezonsku salatu. Prijatno!