Tajna je u JEDNOM DODATKU! Džejmi Oliver dao SKRIVANI recept za NAJSOČNIJE PEČENO PILE


IZVOR: zena.blic.rs - 19.10.2018 | 03:14


Svi znamo za Džejmija Olivera i njegovo kulinarsko umeće, a ovog puta on otkriva poseban trik za pečeno pile. Kaže da će najsočnije biti ako ga stavite u mleko, verovali ili ne.

Foto: Tanjug/AP

Džejmi Oliver otkrio dugo čuvanu kulinarsku tajnu

Poznati kuvar tvrdi da će mlečne masti da omekšaju meso i učine da postane sočnije nego što ste uopšte mogli da zamislite.

Takođe, Džejmi je dao savet i za hrskavu koricu - nju ćete dobiti ako pile premažete mešavinom maslaca i maslinovog ulja, pa ga pržite sve dok ne budete zadovoljni karamelizacijom kože.

Tek nakon što korica ne bude bar malo propržena, pile treba da se ubaci u rernu.

Piletina sa povrćem na MEKSIČKI NAČIN

A evo i recepta za Džejmijevo aromatično, slasno pile - verujemo da kad ga jednom probate, više ga nećete praviti ni na jedan drugi način.

Potrebni sastojci:

*jedno pile od 1.5 kilograma

*pola litra mleka

*dva limuna

*10 čenova belog luka

*malo cimeta

*so i biber po želji

*maslinovo ulje

*šaka žalfije

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema:

1. Pile dobro posloite, pobiberite i premažite ga maslinovim uljem, ali i sa malo maslaca.

2. Propržite pile sa svih strana u dubljem lonvu na malo maslaca sve dok korica ne postane zlatno-žuta.

3. Izvadite pile iz lonca, i ocedite ga od ulja u kom se pržila.

4. Vratite ga u šerpu, ali dodajte cimet, žalfiju, koru limuna i neočišćene čenove belog luka, te mleko.

5. Stavite šerpu u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite pile oko 90 minuta, sve dok ne bude potpuno pečeno.

6. Služite uz prilog od povrća (spanać, krompir pire, pekarski krompir, pirinač) i sezonsku salatu. Prijatno!