ŠEF KUHINJE KUVA ZA VAS: Proleće u tanjiru!


IZVOR: Jelena JOKANOVIĆ - 15.04.2018 | 13:06


Proleće je savršeno godišnje doba za početak novog načina ishrane, koji podrazumeva laganije obroke za razliku od zimskih, kaloričnih.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Restoran "Kod dvoglavog orla"

Nikada nije lakše spremiti ukusan ručak nego sada kada nam priroda nudi obilje ukusa. Zato uzmite što više raznovrsnog povrća, a od mesa izaberite ćuretinu, koja važi za najkvalitetnije i najzdravije meso, preporučuje Aleksandar Vesković, šef kuhinje "Kod dvoglavog orla", Terazije 34.

Predjelo

Srpski doručak

  • goveđi i njeguški pršut
  • kulen
  • kajmak
  • sir
  • masline
  • paradajz
  • ajvar

Glavno jelo

Vlastelinska ćuretina

Foto: ST/N. PANČIĆ

Aleksandar Vesković

Sastojci:

  • 300 g ćurećeg mesa
  • tikvice
  • patlidžan
  • pečurke
  • paprika
  • paradajz
  • rukola
  • parmezan
  • sos od šljiva

Foto: ST/N. PANČIĆ

Srpski doručak

Priprema:

Meso preko noći ostaviti u pacu od maslinovog ulja, senfa, celera, lovorovog lista, šargarepe, bibera u zrnu, malo limuna. U isto vreme grilujte povrće i pecite meso na plotni tako da zadrži sočnost. Servira se tako što se prvo poređa povrće, prelije pesto sosom, pa preko ćuretina isečena na taljatu. Na meso se stavi rukola začinjena morskom solju i aćetom balsamikom i parmezan, pa se sve prelije sosom od suvih šljiva.

Sos od suvih šljiva:

Šećer se ušpinuje, doda se crno vino i suve šljive. Jelo je za dve osobe

Foto: ST/N. PANČIĆ

Vlastelinska ćuretina

DESERT

Šumadijska pita

Napraviti trougliće od kora i umotajte suve šljive, ispeći u rerni, pa preliti sirupom od šećera i posuti orasima.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Šumadijska pita
POGLEDAJ GALERIJU