SAVRŠENA IDEJA ZA RUČAK TOKOM RADNE NEDELJE: Zapečene špagete se brže spremaju nego što ćete se istuširati


IZVOR: Nevena Jakovljević - 22.02.2024 | 17:30


Za sve one koje nemaju mnogo vremena, a ni ideja, moraju ovo da probaju.

Foto: YouTube/Aurora Recepti
SAVRŠENA IDEJA ZA RUČAK TOKOM RADNE NEDELJE: Zapečene špagete se brže spremaju nego što ćete se istuširati

Svakodnevne obaveze i stres oko posla nekada čine da nemamo dovoljno vremena da pripremimo obroke koji zahtevaju da se bude pored šporeta duži period. Baš suprotno od toga je ovaj recept koji će oduševiti sve ukućane. Zapravo ovo je slično špagetama bolonjezama, samo se na kraju zapeku.

Sastojci:

  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 450 g mlevenog junećeg mesa
  • začini po ukusu
  • biber
  • so
  • majčina dušica
  • bosiljak
  • 1 kašičica začina (vegete)
  • sok od paradajza
  • 1 pakovanje špageta
  • 150 g mocarela sira

Za preliv:

  • 300 ml pavlake za kuvanje

Foto: shutterstock

Spremite zapečene bolonjeze za ručak

Priprema:

U šerpi prodinstajte dva čena belog luka i crni luk, a onda nakon nekoliko minuta dodajte šargarepu. Dinstajte sve zajedno dok povrće ne omekša, a onda dodajte 450 grama junećeg mesa. Meso dinstajte, a onda kada bude gotovo dodajte pred kraj začine. Sipajte sos od paradajza i nastavite da kuvate dok se ne ukrčka lepo. 

U drugu šerpu stavite vodu da se kuva. Kada krene da vri dodajte špagete i kuvajte dok ne omekšaju. Kada se skuvaju procedite ih od viška vode. Na dno vatrostalne ili keramičke posude stavite nekoliko kockica putera, a onda preko špagete. Izmešajte da se istopi, dodajte malo pavlake za kuvanje i sira pa opet izmešajte. To ponovite još jednom. Stavite mleveno meso, ponovo sve sjedinite. Na vrh ide i rendani sir.

Peći u rerni 180 stepeni 20 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO: